Uutisen päiväys

22.11.2007← Takaisin

Haukkala kahdeksantena Crossmax-finaaliin

    Suomen Ski cross -joukkue selviytyi lähes kokonaisuudessaan perjantaiseen Crossmax-kisan finaaliin Itävallan Söldenissä. Finaalin vaihteleva rata monipuolisine elementteineen tarjoaa vauhdikasta menoa.


    Vielä aamun harjoituksissa kova sumu huononsi näkyvyyttä, mutta miesten aikalaskut päästiin laskemaan jo suhteellisen hyvissä olosuhteissa. Edes kova tuuli radan yläosassa ei hidastanut Ski cross -miesten vauhtia.

     

    Aikalaskujen perusteella parhaana suomalaisena huomiseen kisaan lähtee Juha Haukkala kahdeksantena. Juhani Vainio on sijalla 28. ja kolmas 48 finalistin joukkoon selvinnyt on Samu Ruoppa, joka oli 44. Petri Ruotsalainen päätyi suojaverkkoihin hypättyään liian pitkän hypyn radan keskivaiheilla.

     

    - Radalla on vauhdikkaita pätkiä, mutta myös teknisiä käännöksiä. Vaihtelevuus tarkoittaa, että ohituspaikkojakin löytyy. Täytyy illan mittaan pohtia tarkemmin taktiikkaa huomiselle, analysoi Vainio crossirataa.

     

    Vainion mukaan rata on keskimittainen, noin 50 sekunnin rata. Aaltoja ja käännöksiä on paljon, joten töitä saa tehdä radan alusta loppuun.

     

    Valmentaja Heikki Kervinen korostaa lähdön merkitystä, mutta jatkaa, että lähdön jälkeinen pitkä suora tasoittaa tilannetta, koska ensimmäiseen käännökseen on hyvin aikaa.

     

    - Olemme keskittäneet voimia paljon lähtöharjoituksiin ja uskon Haukkalan vahvana miehenä onnistuvan siinä huomenna. Toisaalta myös radan lopussa voi vielä taktikoida, sillä siellä on valittavana kaksi eri reittiä ennen maalisuoraa, esitteli Kervinen mielenkiintoisesti rakennettua rataa.

     

    Perjantaisissa finaaleissa lasketaan ensimmäisellä kierroksella kahdeksan kuuden laskijan erää, joista kolme parasta selviytyy seuraavalle kierrokselle. Erälaskuja lasketaan niin pitkään, että kuusi urheilijaa on jäljellä ja he ratkaisevat voittajan finaalilaskussa. Myös sijat 7-12 ratkotaan B-finaalissa.

     

    Finaalilaskut alkavat huomenna perjantaina 23.11. klo 11.30 Suomen aikaa.

     

    Tulokset

    Crossmax-aikalaskut, Sölden (AUT) 22.11.2007, miehet:

     

    1) Andreas MATT, AUT

    2) Enak GAVAGGIO, FRA

    3) Thomas KRAUS, CZE

    8) Juha HAUKKALA, FIN

    28) Juhani VAINIO, FIN

    44) Samu RUOPPA, FIN

    … Petri RUOTSALAINEN, FIN, DNF