Uutisen päiväys

19.1.2008← Takaisin

Haukkala aikalaskujen neljäs Kreischbergissä

Seinäjoen Hiihtoseuran Juha Haukkala lähtee huomiseen Ski cross -kilpailuun aikalaskujen neljänneltä sijalta. Nopeimmin radan selvitti tänään Itävallan Andreas Matt.

Teknisesti vaikealla ja monipuolisella Kreischbergin Ski cross -radalla Juha Haukkala pystyi hyödyntämään kokemustaan.

- Ihan jees lasku tänään kaikin puolin. Luisto oli hyvä ja rata sopi mulle hyvin, Haukkala kommentoi.

Vaikka radat ovat olleet kauden avauskilpailuissa hyvinkin erilaisia, Haukkala muistutti samojen miesten olevan finaalissa kuin aikaisemmissakin kilpailuissa. Haukkala lähtee kisaan hyvistä asemista ja pääsee valitsemaan radan huomenna ensimmäisenä omassa erässään.

- Startti on taas tärkeä, mutta se sopii minulle. Taso on tällä hetkellä crossissa tosi kova, melkeimpä jokainen mies 32 sakissa voi voittaa, eli mitään ei saa finaalissa ilmaiseksi, jatkoi Haukkala hyvillä mielin aikalaskujen kovasta tuloksesta.

Valmentaja Heikki Kervinen kehui päivän rataa erinomaiseksi crossiradaksi, josta löytyivät kaikki tarvittavat elementit: rollereita, kumpuja ja hyppyreitä.

- Radalla oli niin hidasta kuin vauhdikastakin pätkää, kokonaisuudessaan hyvin tekninen rata ja Juha osasi laskea sen erinomaisesti tänään, kertoi Kervinen, joka muistutti aikaerojen olleen todella pienet tämän päivän kilpailussa.

Muista suomalaisista Juhani Vainio laski 36:nneksi ja Tuomas Karhumäki 48:nneksi. Vainio teki virheen aivan radan loppuosassa, mikä söi kaikki vauhdit. Karhumäen laskuvauhti ei tänään riittänyt.

Petri Ruotsalainen ja Samu Ruoppa laskivat ulos radan alkuosassa. Molemmat sortuivat hypyn jälkeen tekniikkavirheeseen, joka lopetti miesten laskut Kreischbergin kisassa.

Finaalilaskut alkavat huomenna sunnuntaina 20.1. klo 14 alkaen. Tulokset ovat selvillä klo 15.30.

Eurosport 2 lähettää Ski cross -kisan livenä ja Eurosport 1 mäkikilpailun jälkeen n. tunnin viiveellä.

Aikalaskujen tulokset, Kreiscberg (AUT) 19.1.2008:
Miehet:
1) Andreas MATT, AUT
2) Audun GRÖNVOLD, NOR
3) Michael SCHMID, SUI
4) Juha HAUKKALA, FIN

36) Juhani VAINIO, FIN
48) Tuomas KARHUMÄKI, FIN
Samu RUOPPA, FIN, DNF
Petri RUOTSALAINEN, FIN, DNF

Aikalaskujen tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/pdf/2008/FS/8087/2008FS8087QRL.pdf