Uutisen päiväys

13.1.2008← Takaisin

Haseney voitti hurrikaanisprintin Val di Fiemmessä

Sunnuntaina kilpailtiin yhdistetyn hurrikaanisprintti Italian Val di Fiemmessä. Saksan Sebastian Haseney nousi mäkiosuuden jälkeiseltä neljänneltätoista sijalta kilpailun voittoon. Anssi Koivuranta oli suomalaisten paras sijoittuen kilpailussa 14. sijalle.

Suomalaisista parhaiten mäkiosuudella onnistui Janne Ryynänen, joka lähti ladulle kahdeksantena, hurrikaanisprinttilähdössä 222 metriä kilpailua johtaneiden Eric Frenzelin(GER) ja David Zaunerin(AUT) perässä.

Suomalaisten hyppy ei kulkenut muuten aivan parhaimmalla mallilla. Hannu Manninen hyppäsi 117 metriä ollen mäkiosuuden jälkeen kolmaskymmenes, 468 metriä kärjestä. Molemmissa kilpailuissa hyvät hiihtosuoritukset tehnyt Anssi Koivuranta ei aivan onnistunut vielä löytämään parasta terävyyttä mäessä, Koivuranta lähti 342 metriä kärjestä, mutta nosti sijoitustaan ladulla neljänneksitoista.

Päävalmentaja Jouko Karjalainen oli mietteliäs kilpailun jälkeen.

- Eilen neljän osalta oli hyvät onnistumiset mäessä, ja taisi tälle päivällä tehdä liikaa puristusta, ja hyppyihin tuli yliyrittämistä, kertoi Karjalainen.

Yhdistetyn nuorisoketjuksi nimetty kaksikko Janne Ryynänen ja Anssi Koivuranta saivat Val di Fiemmen kilpailusuorituksista kiitosta päävalmentajalta.

- Jannen kilpailusuoritukset olivat hyvällä tasolla mäessä ja ladulla, samoin Anssin hiihto oli hyvää. Anssin hyppy ei vielä kulje, mutta paranee varmasti koko ajan, Karjalainen summasi.

Val di Fiemmen sateinen lauantaipäivä ja suojaisena jatkunut sää sunnuntaina teki hiihtoladusta kostean, mikä aiheutti huollolle ja kalustolle haasteita sunnuntainakin.

- Hiihtosuksien valinnassa ja voitelussa ei onnistuttu tänään parhaalla mahdollisella tavalla joukkueena. Erityisesti Hannu Mannisella ja Antti Kuismalla ei tällä hetkellä löydy sopivaa kalustoa tällaiselle hiihtokelille. Puutteet korjataan mahdollisimman pian, totesi Karjalainen.

Tuloskooste

Yhdistetyn maailmancup 2007-2008
13.1.2008 Val di Fiemme ITA, HS 134/7.5km

1. Sebastian Haseney GER 20:03.4
2. Jason Lamy Chappuis FRA +0.3
3. David Kreiner AUT +2.0
14. Anssi Koivuranta +47.8
16. Janne Ryynänen +52.2
25. Hannu Manninen +1:13.6
27. Jaakko Tallus 1:17.6
37. Antti Kuisma 3:04.0

Tulokset
www.fis-ski.com

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Saksan Klingenthalissa 19.-20.1.2008.