22.7.2009← Takaisin

Harri Olli voitti Kuopiossa vaikka kaatuikin jättihyppynsä

Finlandia Veikkaus Tourin toinen osakilpailu Kuopion Puijolla hypättiin tuulisissa olosuhteissa. Kilpailun alkua jouduttiin siirtämään useampaan otteeseen.

Ounasvaaran Hiihtoseuran Harri Olli hyppäsi ensimmäisellä kierroksella huikean hypyn. Ollin hyppy kantoi 135 metriä, eli vain puoli metriä vähemmän kuin Japanin Masahiko Haradan mäkiennätys. Olli ei pysynyt hyppyään pystyssä, mutta silti pisteet riittivät ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikkaan. Edellisen kilpailun voittaja, Puijon Hiihtoseuran Janne Happonen hyppäsi 123,5 metriä, ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena vain 0,2 pistettä Ollin perässä.

Toisella kierroksella Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemi venytti hyppyynsä pituutta 120,5 metriä nousten lopputuloksissa toiselle sijalle, ennen Janne Happosta. Harri Olli piti kärkipaikkansa 121,5 metriä kantaneella hypyllä ja voitti kilpailun 9,8 pisteen erolla seuraavaan.

Alle 18-vuotiaiden sarja jouduttiin siirtämään voimakkaan puuskittaisen tuulen vuoksi suurmäestä Puijon K-65 metrin mäkeen. Voiton nappasi upean toisen kierroksen hypyn ansiosta Lahden Hiihtoseuran Janne Tervahartiala. Toinen oli Simpeleen Urheilijoiden Juuso Kaisko ja kolmas Puijon Hiihtoseuran Jussi Kärkkäinen.

Finlandia Veikkaus Tourin kolmas, ja viimeinen osakilpailu hypätään torstaina Vuokatissa.
FVT, yleinen - Kuopio 21.7.2009.pdf (58 kB)
TULOKSET: Finladia Veikkaus Tour, yleinen sarja, Kuopio 21.7.2009