Uutisen päiväys

10.3.2009← Takaisin

Harri Olli liiteli jälleen neljänneksi

Harri Olli liiteli parhaana suomalaisena neljänneksi Kuopiossa maailmancupin osakilpailussa. Kisan voittoon leiskautti Puijon HS127-mäessä Japanin Takanobu Okabe ja Sveitsin Simon Ammann oli toinen. Puolan Adam Malysz oli kolmas.

Muista suomalaisista Kalle Keituri oli 15:s ja Matti Hautamäki 22:s. Jussi Hautamäki, Ville Larinto, Sami Niemi, Kai Kovaljeff ja Mika Kauhanen tippuivat toiselta kierrokselta.
Mäkihypyn maailmancup ja Nordic Tournament jatkui Kuopiossa lumisateen keskellä. Jo avauskierroksella nähtiin yllättäviä tiputuksia.
Olli hyppäsi parhaana suomalaisena huikeat 130,5 metriä. Avauskierroksella suomalaisilla oli kaksoisjohto, kun Keituri täräytti 127 metriä. Matti Hautamäki oli kierroksen jälkeen 119,5 metrin hypyllä 15:s
Muista suomalaisista Jussi Hautamäki oli avauskierroksella 31:s, Larinto 33:s, Niemi 35:s, Kovaljeff 46:s ja Kauhanen 50:s.

Maailmancupin kärkimies Itävallan Gregor Schlierenzauer hyppäsi vain 116,5 metriä, jolla hän oli kierroksen 17:s.
”Täytyy sanoa, että kiitos Kuopion ilmastolle”, Olli kommentoi Ylen haastattelussa avauskierroksen jälkeen.

”Vaikka oli tiukka paikka, niin sain aikaiseksi rennon suorituksen. Oli helppo ja mukava lennellä”, Keituri totesi Ylen haastattelussa.

”Loistava ensimmäinen kierros, vaikka mukaan mahtui harmittavia epäonnistumisia. Valitettavasti tänään ei ollut Villen päivä”, valmentaja Pentti Kokkonen harmitteli.
Matti Hautamäen toinen hyppy kantoi 106,5 metriä. Schlierenzaur hyppäsi toisellakin kierroksella vaisusti 118 metriä, joka riitti kymmenenteen sijaan.
Huonoon tuulirakoon hypännyt Keituri leiskautti vain 103 metriä ja Olli 115 metriä.
Nordic Tournamentin johtoon meni Ammann, Okabe on toinen ja Olli kolmas. Schlierenzauer tippui neljänneksi, mutta hän johtaa edelleen maailmancupia.
Olli on parhaana suomalaisena kuudentena maailmancupissa, kun Larinto on yhdeksäs ja Matti Hautamäki 11:s.
”Semmoista se on, hieman kiertää”, Olli kommentoi Ylen haastattelussa.
”Kallella ja Harrilla loistavaa hyppäämistä, vaikka toinen kierros meni mönkään. Matilta ei ole vielä nähty hänen parasta osaamista. Toisella kierroksella olosuhteet hankaloittivat kisan kulkua, eikä apujakaan ollut tarjolla. Huomenna matkustetaan kohti Norjaan”, Kokkonen kertoi.
Mäkihypyn maailmancup ja Nordic Tournament jatkuu 12.–13.3. Norjan Lillehammerissa.

Lisää tuloksia www.fis-ski.com