24.7.2009← Takaisin

Harri Olli jälleen ykkönen

Finlandia Veikkaus Tourin päätöskilpailu hypättiin upeassa kesäsäässä Vuokatin HS-100 mäessä .

Tiistaina Kuopiossa dominoinut Ounasvaaran Hiihtoseuran Harri Olli osoitti jälleen olevansa vakuuttavassa kunnossa. Ollin voittohypyt kantoivat 98,5 ja 97 metriä. Toiseksi kilpailussa tuli Lahden Hiihtoseuran Veli-Matti Lindström ennen Puijon Hiihtoseuran Janne Happosta.

Finlandia Veikkaus Tourin kokonaiskilpailun voiton korjasi Ounasvaaran Hiihtoseuran vasta 14-vuotias Sami Saapunki. Toiseksi sijoittui saman seuran Olli Muotka. Harri Olli oli kolmas. Saapunki ja Muotka osallistuivat Kuusamossa kesäkuun lopulla järjestettyyn Finlandia Veikkaus Tourin kilpailuun, joten heillä on yksi kilpailu enemmän kokonaispisteissä.

Nuorten sarjassa Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä kerkesi mäkeen rippikoulukiireiltään. Määttä voitti kisan ennen nuorten Finlandia Veikkaus Tourin kokonaiskilpailun voittajaa, Ounasvaaran Hiihtoseuran Miika Ylipullia.

Suomen joukkue mäkihypyn kesä-gp kilpailuihin julkistetaan maanantaina. Kesä gp alkaa 8.8. Saksan Hinterzartenista.