20.2.2009← Takaisin

Hapon yllätyspronssi suomalaishiihtäjien juhlanaihe perjantaina

Maastohiihtäjien mitalitili Liberecin MM-hiihdoissa kasvoi perjantaina yhdellä, kun Matti ”Happo” Heikkinen taisteli sakeassa lumisateessa yllätyspronssia 15 kilometrillä. Pronssi tuli uran ensimmäisessä aikuisten arvokisastartissa.

Heikkinen hävisi voittoon hiihtäneelle Andrus Veerpalulle 16,4 sekuntia. Lukas Bauer otti hopean 10,1 sekuntia Heikkistä nopeampana. Pitopohjasuksi osoittautui hyväksi valinnaksi jo alkumatkalla, mikä oli yksi ratkaiseva tekijä lumisateessa edetessä. Maaliin tultuaan Heikkinen toipui urakastaan tovin, ennen kuin kykeni jatkamaan kisan jälkeisiin toimenpiteisiin.
”Huhhuh, melkoinen paukku! Eilen ajattelin, että 15 joukkoon, jos tosi hyvin menee, niin kymmenen joukkoon. En aivan mitalia odottanut. Luottavaisin mielin olin viivalla (pitopohjasuksella). Viimeiset kaksi kilometriä tulin pää täysin jäässä, työnsin vaan mitä lähti. Kyllä tämä (mitali) tuli etuajassa, olen nostanut paljon tasoa. Toivotaan, että tämä oli vasta alkua”, Heikkinen kertasi.
”Kaikki osui kohdilleen. Väsynyt ja nuutunut olo on”, Heikkinen jatkoi.
Ennen perjantaita Heikkinen ei ollut yltänyt kolmen joukkoon edes maailmancupissa. Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 12:s. Ville Nousiainen keskeytti ensimmäisen viiden kilometrin kierroksen jälkeen.
”Suksiin tuli nousuissa viiden sentin paakut pohjiin. Kierroksen räpiköin ja ajattelin jättää paukkuja sunnuntaille (yhdistelmäkilpailuun). Harmittaa aivan h-vetisti”, Nousiainen sanoi.