Uutisen päiväys

29.11.2009← Takaisin

Hannu Mannisen mahtava kiri takasi voiton sunnuntaina

Hannu Mannisen paluu kilpaladuille oli häikäisevä. Lauantain kisassa toiseksi tullut Manninen otti sunnuntaina voiton ja maailmancupin kärkipaikan. Toiseksi tuli Saksan Tino Edelmann ja kolmas oli niin ikään saksalainen Eric Frenzel. Jaakko Tallus oli 14. ja Janne Ryynänen 15.

Mäkikisan jälkeen ladulle lähdettiin jännittävistä asetelmista, sillä erot olivat lauantain kisaa pienemmät. Ensimmäisenä ladulle lähti Viron Aldo Leetoja. Ensimmäinen takaa-ajaja oli Eric Frenzel. Kolmantena 10 sekuntia Leetojan perään lähti lykkimään lauantain kisan voittaja Ranskan Jason Lamy Chappuis.

Ensimmäisenä suomalaisena ladulle polkaisi Jaakko Tallus neljäntenä, 20 sekuntia Leetojan perään. 5. matkaan lähtijä oli Daito Takahashi, 6. Wilhelm Denifl, 7. Johannes Rydzek, 8. Georg Hettich ja 9. Pavel Churavy. Suomalaiskaksikko Manninen-Ryynänen lähtivät ajamaan kärkeä kiinni 56 sekunnin takaa-ajoasemasta. Anssi Koivuranta jätti kilpailun väliin sairastelun takia.

Hannu Mannisen hiihtovauhti oli hurja. Mannisen peesissä roikkuivat Edelmann ja Norjan Peter Tande. Kolmikko saavutti kärkikaksikko Lamy Chappuis-Frenzelin heti puolimatkan jälkeen. Viimeisessä nousussa Edelmann nykäisi Mannisen ohi ja otti noin viiden metrin eron. Kiristään kuuluisa Manninen taisteli kuitenkin viimemetreillä ohi.

Voittaja oli kilpailun jälkeen yhtä hymyä.
”Vedin koko matkan kovaa. Alku tuntui helpommalta kuin eilen, mutta lopussa vähän painoi. Pojat meinasivat päästä ohi, mutta onneksi sain kirittyä lopussa. Kaikin puolin huikea juttu. Koska vuoden taukokaan ei haitannut, olen luottavainen, vaikka nykyisin keskitynkin opiskeluihin, ja harjoittelen siinä sivussa”, iloitsi seuraavan kerran vasta kuukauden päästä kilpaileva Manninen.

Myös ulkomaalaiset hyvässä vauhdissa

Edelmannin hiihto oli yksi miehen uran parhaista. Hän otti alun nousussa Mannisen 10 sekunnin etumatkan kiinni.
” Kuusamo kilpailupaikkana sopii minulle erinomaisesti. Eilisen perusteella uskalsin alussa nykäistä Hannun kiinni ja suunnitelma oli vain katsoa kuinka jaksan mukana. Hannu veti koko matkan, kiitokset siitä.”

Eric Frenzel oli lauantain kilpailun tapaan kolmas.
”Molemmat kilpailut olivat hyviä ja olen todella tyytyväinen viikonloppuun. Täytyy sanoa, että Mannisen paluu tekee todella hyvää lajille.”

Suomen yhdistetyn joukkueen valmentaja Kimmo Savolainen oli viikonloppuun erittäin tyytyväinen.
”Kyllä Hannu on uskomaton jätkä. Uskon, että hänen kuntonsa vielä herkistyy tästä, mikä lupaa hyvää olympialaisia silmällä pitäen. Anssin kohdalla päädyimme laittamaan terveyden edelle. Kun hän tervehtyy, keskitymme varustepuolen tarkistukseen ja hyvään harjoitteluun.”

Janne Ryynäsen viikonloppu oli niin ikään onnistunut.
“Jaksoin lopun tosi hyvin, siinä mielessä kisa oli positiivinen. Nyt ei ihan hyppy riittänyt, tarvitsisi saada parempi hyppy alle, niin olisi hiihdossa mahdollisuudet taistella kärkisijoista.”

Jaakko Tallus oli tyytyväinen kilpailukauden avaukseen.
“Aika samanlainen kisa kuin eilen, molemmat osuudet olivat hivenen heikommat tällä kertaa, mikä sitten näkyi sijoituksessa selkeästi. Tämä oli tasaisin avaus moneen vuoteen. Sijoitus molempina päivinä 15 joukkoon oli ok suoritus.”

Teksti: Lasse Apajasalmi ja Kai Lintinen
www.nordicopening.com