Uutisen päiväys

15.11.2007← Takaisin

Hannu Manniselle Harkimosta uusi taustavoima

Maailman parhaalla yhdistetyn urheilijalla, Hannu Mannisella riittää menestyksen nälkää. Tavoitteiden saavuttamisen uudeksi taustavoimaksi julkistettiin torstaina manageri Hjallis Harkimo.

Neljä peräkkäistä yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa ja henkilökohtainen maailmanmestaruus ja nippu joukkuekilpailun mitaleja eivät ole saaneet Hannu Mannisen menestyksen nälkää laantumaan. Alkavalla kaudella Manninen havittelee viidettä cupin titteliään.

- Minun on turha tinkiä tavoitteistani. Kuntoni on tällä hetkellä jopa parempi kuin koskaan aikaisemmin. Kaiken lisäksi pystyn nyt keskittymään tekemisiini tehokkaammin myös varsinaisen urheilun ulkopuolella. Sain Hjallis Harkimon managerikseni ja sen myötä sekä talousasiani että tiedotustoimintani hoituvat entistä juohevammin, Manninen kertoi järjestämässään tiedotustilaisuudessa, jossa julkistettiin myös miehen uusi pääyhteistyökumppani, rakennuskonevuokraamo Ramirent.

- Täytän loppukeväästä jo 30 vuotta, mutta kilpailuviettini ei ole kadonnut minnekään. Vaikka olenkin jo pitkään ilmoittanut panostavani vain kauteen kerrallaan, en näe mitään estettä sille, ettenkö voisi olla mukana vielä viidennen kerran olympialaduilla 2010 Vancouverissa Kanadassa.

Urheilemisen lisäksi Manninen kertoi tavoitteistaan myös urheilemisen ulkopuolella. Mies on parhaillaan pyrkimässä Suomen Ilmailuopistoon valmistuakseen liikennelentäjäksi.

- Tässä iässä täytyy toki jo ryhtyä ajattelemaan myös elämää aktiiviuran jälkeen. Lentäminen on kiinnostanut minua jo pidempään muutenkin kuin hyppyrin nokalta. Olen hakenut liikennelentäjäkoulutukseen yhdessä 1300 muun pyrkijän kanssa. Suomen Ilmailuopiston hakuprosessi on vasta alkuvaiheessa, joten asian tiimoilta on turha hötkyillä sen enempää. Lopullisen seulan läpäisee vain 1,5 % halukkaista, muistutti Manninen, joka on menossa seuraavaan hakutestiin juuri maailmancupin avauksen alla, torstaina 29. marraskuuta.

- Osallistun kyllä Kuusamossa kilpailuun, mutta virallisista harjoituksista olen poissa.