Uutisen päiväys

1.12.2007← Takaisin

Hannu Manninen taistelee jälleen voitosta

Hannu Mannisen voittoon olisi tarvittu vain muutama sata metriä Nordic Openingin lauantain sprintissä. Nyt hänen edelleen ehti Saksan Björn Kircheisen. Mannisen jälkeen kolmas oli USA:n Bill Demong. Kaikki Suomen edustajat pääsivät maailmancupin pisteille.

Hannu Manninen kertoi oivaltaneensa ennen lauantain mäkikilpailua, missä piili vika hänen hyppytekniikassaan. "Jo koekierroksella fiilis oli eilistä parempi ja kilpailuhyppy oli kauden parhaani Rukan mäestä, " Manninen kertoi kilpailun jälkeen. Hän lähti 7,5 kilometrin hiihto-osuudelle 54 sekuntia mäen jälkeen johtaneen Itävallan Bernhard Gruberin perään ja tuli maaliin toisena 3,1 sekuntia voittajasta. Vähän lisää loppusuoraa ja voittajan nimi olisi todennäköisesti ollut toinen. "Kyllä siinä vaiheessa alkoi jo painaa, mutta olisin varmasti pystynyt vielä kiristämään. Hiihdin ensimmäisen kierroksen vahvasti. Toisella kierroksella menetin muutaman sekunnin kärkeen nähden kun rytmini sekosi. Syynä oli se, etten päässyt heti ohi ryhmästä jonka olin ajanut kiinni. Toinen kierros meni jälleen hyvin ja viimeinen kilometri erinomaisesti. Tavoitteeni tälle viikonlopulle oli olla kerran palkintopallilla. Olen erittäin tyytyväinen," Manninen summasi. Tavoitteena on päästä kärkisijoille jälleen viikon päästä Trondheimissa.

 

Trondheimissa Manniselle antaa kovan vastuksen päivän voittaja Björn Kircheisen, joka hänkin oli löytänyt hyppynsä Rukan sprinttikilpailuun. "Eilen minulla oli ongelmia, mutta tänään tein parhaan hyppyni viikkoihin. Tämä voitto oli minulle iso asia ja lähden mielelläni Trondheimiin, jonka mäki kuuluu suosikkeihini."

 

Kun Kircheisen oli viikonlopun toinen saksalainen (perjantaina Ronny Ackerman voitti) palkintokorokkeella, oli kilpailun kolmas, Bill Demong puolestaan toinen amerikkalainen (perjantaina Johnny Spillane oli toinen) palkintopallilla. "Sain hyppyni kulkemaan ja hiihtokin on parantunut entisestään. Syynä on kesän kovempi harjoittelu, hiihtoa ja pyöräilyä," Demong kertoi.

 

Suomen joukkueen toinen mies palkintojenjaossa oli Anssi Koivuranta. Perjantain tavoin hän sijoittui viidenneksi. Mäen jälkeen hän oli neljäs. Perjantaina väärää vauhdinjakoaan harmitellut Koivuranta oli lauantaina hiihtoonsa suhteellisen tyytyväinen. "Sprintti on luonteeltaan erilainen, siinä on mentävä koko ajan kovaa. Ajattelin kuitenkin ennen hiihtoa, etten lähde hötkyilemään ja kiristän sitten lopussa. Tilanne oli kuitenkin lopussa sellainen, että jäin yksin enkä enää pystynyt vastaamaan edellä meneville. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen viikonlopun saavutuksiini. Olo on hyvin helpottunut niin tulosten osalta kuin sen vuoksi, että armeija on nyt ohi ja sotilaspassi taskussa."

 

"Täytyy olla tyytyväinen," sanoi kahdeksanneksi sijoittunut Janne Ryynänen. "Mäen jälkeen tilanne olisi kyllä voinut olla parempi. Olisi pitänyt pystytä tekemään ne telemarkit," hän harmitteli. Janne Ryynänen hyppäsi mäkiosuuden pisimmän hypyn, 141,5 metriä, mutta joutui lopettamaan sen tasajalka-alastuloon.

 

Suomalaisten kokonaispanos sprintissä oli erinomainen. Kolmen kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneen ohella kaksi muuta mukana ollutta ylti maailmancupin pisteille. Jouni Kaitianen oli 19. ja Ville Kähkönen 28:s. Lievästi kuumeinen Jaakko Tallus ei startannut hiihto-osuudelle.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisää kisoista: http://www.nordicopening.com/