Uutisen päiväys

4.3.2005← Takaisin

Hannu Manninen otti paikkansa ykkösenä

Suomen Hannu Manninen palasi komeasti kärkeen maailmancupin kilpailussa Lahdessa ja varmisti samalla toisen perättäisen maailmancupin voittonsa. Uudenmuotoisen Hurrikaani-sprintin toinen oli Saksan Björn Kircheisen ja kolmas toinen saksalainen Ronny Ackermann, jonka kansa Manninen viime kädessä kilvoitteli maailmancupin voitosta.

- Tuntuu todella hyvältä, varsinkin huonosti menneiden MM-kisojen jälkeen, kiteytti Hannu Manninen tuntojaan kilpailun ratkettua.

Maailmancupin kokonaiskilpailun varmistumista hänelle juuri Lahdessa ei Mannienn pistäisi linkaan pahakseen.
- Kilpailu kuitenkin kovenee kaiken aikaa ja cupin voittaminen tulee olemaan aina vain vaikeampaa.

Viime vuonna Manninen varmisti voittonsa Lahdessa pidetyssä cupin finaalissa. Tänä vuonna kirstallipallo jaetaan vasta kolmen kilpailun jälkeen Oslossa, jossa jälleen kokeillaan Hurrikaani-sprinttiä.  Ennen viimeisiä kilpailuja Mannisella on koossa 1226 pistettä ja toisena olevalla Ackermannilla 870 pistettä. Kolmantena on USA:n Todd Lodwick 596 pisteellä.

Hannu Manninen ottaa jäljellä olevatkin kilpailut tosissaan. Hän on tällä kaudella voittanut jo yhdeksän maailmancupin osakilpailua, mutta ei rovaniemelänen ole vielä kyllästynyt voittamaan.
- Kolme ykkössijaa on vielä tarjolla, hän kuittaa.

Uusi Hurrikaani-sprintti on Mannisen mieleen ja hän on samaa mieltä, kuin päivän kilpailun kolmonen, Ackermann, että kilpailumuoto suosii hyviä hiihtäjiä. Ackermann ei erityisemmin liputa Hurrikaanin puolesta, kun taas päivän kolmonen Kircheisen kannattaa lämpimästi sen ottamista ensi vuonna maailmancupin ohjelmaan.

Hurrikaani-sprintissä hypätään yksi kisahyppy ja sen jälkeen mäkikilpailun voittaja lähtee 7,5 km:n hiihtoon ensimmäisenä ja seuraavat takamatkasta niin,  että yksi piste antaa 24 metriä takamatkaa.

Päivän kilpailussa Manninen ja Ackermann hyppäsivät molemmat 118 metriä, mutta Manninen hävisi pisteissä 0,5 pistettä. Se merkitsi, että hän lähti matkaan 12 metriä Ackermanin jälkeen. Mannisen alku oli räväkkä, hän sai Ackermanin kiinni nopeasti ja jätti saman tien, etukäteen suunnitellun mukaisesti.  Ackermann valitti olevansa "hidas lähtijä".
- Toisella ja kolmannella kierroksella pääsin vauhtiin. Olen hyvin tyytyväinen kolmanteen sijaani, vakuutti vasta käytyjen Oberstdorfin MM-kilpailujen kaksinkertainen mestari.

Hurrikaani-sprintissä suomalaisista Jaakko Tallus oli kymmenes, Anssi Koivuranta 16:s, Antti Kuisma 17:s ja Jouni Kaitainen 22:s.

Tulokset: www.fis-ski.com