Uutisen päiväys

7.1.2007← Takaisin

Hannu Manninen kantaa jälleen johtajan keltaista liiviä

Kolminkertainen yhdistetyn maailmancupin kokonaisvoittaja Manninen oli Oberstorfin normaalikilpailun toinen Itävallan Felix Gottwaldin jälkeen ja vei nimiinsa Saksan cupin voiton.

Asiantuntijat ennustivat yhdistetyn maailmancupin kärjen "normalisoituvan" sen jälkeen kun myös kisaolosuhteet normalisoituvat eli päästään kilpailemaan talvioloissa ja hiihdetään suunnitelmien mukaisilla radoilla. Todistukseksi tästä Suomen Hannu Manninen kulkee taas keltaisissa. Schonachista Oberstdorfiin siirretyssä Gundersen-yhdistetyn kilpailussa Manninen oli toinen ja lisäsi cup-pisteensä 415:een ennen päivän kilpailussa kuudenneksi sijoittunutta Crhistoph Bieleriä, jolla on koossa 396 pistettä. Norjan Magnus Moan on kolmantena 383 pisteellä perässään Oberstdorfin kisassa USA:n Bill Demongin edestä kolmossijan maalikameraratkaisulla vienyt Saksan Sebastian Hasenay, jolla on 325 pistettä, vain kaksi pistettä vähemmän on viidentenä olevalla Suomen Anssi Koivurannalla. Oberstdorfin kisassa kuusamolainen oli 14:s. Kaksi sijaa korkeammalla oli Jaakko Tallus, joka puolestaan on maailmancupissa sijalla 14 kerättyään 127 pistettä. Janne Ryynänen on 26:s 55 pisteellä, Ville Kähkönen 30:s 44 pisteellä. Lisäksi Jouni Kaitainen on 48:s 17 pisteellä.

Obersdorfin Gundersen-kisa sai  päävalmentaja Jouko Karjalaisen myhäilemään: kaikki viisi suomalaista olivat maailmancupin pisteillä (19. Ville Kähkönen ja 25. Janne Ryynänen).  Maiden välisessä tilanteessa Suomi on toisena laajalla rintamalla etenevän Itävallan jälkeen. Pisteet: Itävalta 1209, 2. Suomi 1155, 3. Saksa 1043.

Tulokset ja cuptilanteet: www.fis-ski.com