Uutisen päiväys

29.2.2008← Takaisin

Hannu Manninen hurjalla hiihdolla neljänneksi Salpausselällä

Salpausselän Kisojen gundersen yhdistetyn voiton otti Norjan Petter Tande ennen saksalaisia Eric Frenzeliä ja Ronny Ackermannia. Suomen Hannu Manninen teki huiman nousun sijalta 30 neljänneksi.

Manninen sai hurjat kannustukset loppusuoran taistelussaan Saksan Björn Kircheisenia vastaan. Maaliin tuli iloinen mies, jolle joukkuetoverit antoivat tunnustusta. Manninen nousi neljänneksi 14,5 sekunnin päähän palkintopallisijoituksesta. Kircheisen oli viides. Neljäntenä tai sitä paremmalla sijalla Manninen ei ole ollut sitten tammikuun 12. päivän, jolloin hän oli Italian Val di Fiemmessä myös neljäntenä.

Mäkiosuuden jälkeen Hannu Manninen oli 30:s, 3,24 mäen voittaneesta Itävallan David Zaunerista jäljessä. "Vaikea sanoa, miksi juuri tähän kisan löytyi näin hyvä hiihtokunto. Olen aikaisemminkin tietänyt olevani hyvässä kunnossa, mutta jostain syystä tulosta ei ole tullut. Kausi on ollut turhauttava. Ehkä nyt lähdin riittävän maltillisesti. Matkan aikana fiilis parani koko ajan ja nälkä kasvoi kun kuuli, että ero kärkeen pieneni ja mahdollisuudet paranivat. Tämä antaa uskoa tuleviin kisoihin. Palkintopallille jäi vielä matkaa ja sinne voi päästä vain hyppyjä parantamalla. Siihen ei mitään poppakonsteja ole. Tänään toinen hyppyni oli mielestäni hyvä, mutta parempaan pitää pystyä," arvioi Manninen.

Mäen jälkeen hienosti kolmantena ollut Anssi Koivuranta pyöritti maalissa päätään ja manaili itseään. "Tyhmyydestä sakotetaan aina. Ihmettelin, että kaverit menevät niin kovaa vauhtia, että siinä vauhdissa en pysy millään. Ajattelin, että jäljellä on vielä kaksi kierrosta. Vasta tuolla Intiaanikukkulalla tajusin, että maaliinhan ne menevät. Olisi sitä voinut vauhtia kiristää jo aikaisemmin, ellei olisi ollut noin paljon pielessä," kuusamolainen kertoi. Koivuranta sijoittui päivän kilpailussa sijalle 16. Molempiin hyppyihinsä hän oli tyytyväinen, mutta hiihdolle ei voinut kuin pyörittää päätään.

Muista suomalaisista Jouni Kaitainen oli 21. ja Jaakko Tallus Itävallan Rainer Alfredille häviämänsä kirikamppailun jälkeen 24:s. Torstaina iltapäivällä pronssimitalistina nuorten MM-kilpailuista Suomeen kotiutunut Janne Ryynänen oli mäen jälkeen sijalla 15 ja lopputuloksissa 25:s.

Päävalmentaja Jouko Karjalaisella ei ole yhdistetyn poikkeuksellisen huonosti menneelle kaudelle mitään selvää selitystä. "Loka-marraskuussa kaikki näytti vielä hyvältä. Sen jälkeen on ollut jos jonkinlaisia ongelmia. Tästä tuli meille välivuosi, vaikka siihen ei oltu tähdätty," hän arvioi.

Maailmancupissa Saksan Ronny Ackermann lisäsi johtonsa 1100 pisteeseen. Toisena on tänään 12:ksi sijoittunut USA:n Bill Demog 863 pisteellä ja kolmantena tämän päivän voittaja Petter Tande 833 pisteellä. Suomalaisista korkeimmalla cup-pisteissä on Anssi Koivuranta, joka on 11. kerättyään 443 pistettä. Hannu Mannisella pisteitä on 333 ja sijoitus on 13:s.

Salpausselän Kisat, Lahti
Gundersen yhdistetty 29.2.2008

Tulokset: 1. Petter Tande NOR 2. Eric Frenzel GER +7,1, 3. Ronny Ackermann GER +29,9, 4. Hannu Manninen + 44,4, 5. Björn Kircheisen GER 45,3, 6. Norihito Kobayashi JPN 53,5

Yhdistetyn maailmancupin tilanne 21/24:

1. Ronny Ackermann GER 1100
2. Bille Demong USA 863
3. Petter Tande NOR 833
4. Jason Lamy Chappuis FRA 754
5. Berngard Gruber AUT 734
6. Eric Frenzel GER

11. Anssi Koivuranta FIN 443
13. Hannu Manninen FIN 333
24. Janne Ryynänen FIN 195
35. Jaakko Tallus FIN 118
44. Jouni Kaitainen FIN 69
56. Antti Kuisma FIN 29

Tulokset ja cup-tilanteet www.fis-ski.com