16.9.2007← Takaisin

Hannu Manninen hiihti kesäyhdistetyn ylivoimaiseksi voittajaksi

Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Manninen nousi kesäyhdistetyn ylivoimaiseksi voittajaksi. Mäkiosuuden paras, OH:n Janne Ryynänen oli toinen. Pronssille nousi Jyväskylän Hiihtoseuran Antti Kuisma.

Lauantailta sunnuntaille siirtynyt 7,5 kilometrin rullahiihto-osuus hiihdettiin Hälvälän ampumaradan tuntumassa. Yhdistetyn Suuriin kuuluva Hannu Manninen näytti, että uuteen kauteen ollaan jälleen menossa täysillä. Hän ei antanut kostean koleuden häiritä, vaan hiihti Janne Ryynäsen 1,16 etumatkan kiinni jo toisen 1,7 kilometrin kilpailukierroksen lopussa ja voitti ylivoimaisesti, lähes minuutilla. Ryynänen piti pintansa ja otti kesämestaruuskilpailun hopeaa. Toinen kova hiihtäjä, Jyväskylän Hiihtoseuran Antti Kuisma sai tuulettaa päivän pronssisijoitusta. Hänen sijoituksensa mäen jälkeen oli vasta viides, eroa kärkeen oli lähdössä 2.18,00 maalissa Manniseen vain  1.27,2. Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus oli neljäs, Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen viides ja Ounasvaaran Ville Kähkönen kuudes.

Jim Härtull nuorten mestari

Vörå IF:n Jim Härtull vei alle 18-vuotiaiden sprinttiyhdistetyn mestaruuden. Hän oli kilpailussa mäkiosuuden jälkeen kolmas, mutta kisan paras hiihtoaika nosti hänet voittajaksi. Toiseksi sijoittui Sotkamon Jymyä edustava Eetu Vähäsöyrinki. Hän oli toisena ja mäkiosuden jälkeen ja kolmanneksi nopein hiihtaika riitti pitämään hänet hopealla. Mäkiosuuden paras, Lahden Hiihtoseuran Jesse Jääskeläinen otti SM-pronssin. Seuraavilla sijoilla olivat Mikael Kuhlberg, Jyväskylän Hiihtoseura neljäntenä ja Virolainen Tanel Lekoi viidentenä - SM-kisassa hän ei tätä sijiotusta saanut vaan viides siinä oli Puijon Hiihtoseuran Sami Leskinen. SM-sijoitusten ulkopuolelle jäivät myös seuraavina olleet virolaiset Kaarel Nurmsalu ja Kail Piho. Näin kilpailussa yhdeksänneksi sijoittunut Tampereen Pyrinnön Jussi Salo oli SM-kuutonen.

Nuorten kesäsprintissä hypättiin yksi hyppy Lahden HS97 mäessä ja hiihdettiin Hälvälän rullahiihtoradalla viisi kilometriä.