Uutisen päiväys

19.10.2007← Takaisin

Half Pipe ja Ski Cross -laskijat odottavat kisakauden avausta

    Half pipe -joukkueen leirillä nuoren suksitaituri Kalle Leinosen odotukset täyttyivät sataprosenttisesti.

    Freestylen kumparelaskumaajoukkueen leireillessä Zermattissa Matterhornin jäätiköllä, Saas Feessä harjoiteltiin Half Pipea ja Ski Crossia. Suomeen palaavat joukkueet saivat nauttia erinomaisista harjoitusolosuhteista, mitkä siivittivät myös urheilijat hyviin suorituksiin.

     

    Motivoitunut Pipe-joukkue hioo uusia temppuja

     

    Viime vuonna nuorten MM-kilpailuissa Half Pipessa hopeaa ja pronssia laskeneet Antti-Jussi Kemppainen ja Kalle Leinonen saivat täksi kaudeksi uuden valmentajan. Myös leiriseurana oli uusia kasvoja, kun Rukan alppikoulun freestylelaskijat harjoittelivat poikien mukana Sveitsissä. Joukkueen valmentaja Janne Hiltulan mukaan motivoituneet urheilijat saivat leiristä paljon irti.

     

    - Joku voisi luulla, että seitsemän nuoren jampan kanssa leireily on raskasta. Motivaatio pysyi korkealla, koska pipe ja hyppyrit oli kunnostettu joka yö niin, että aamulla paikat olivat loistavassa harjoituskunnossa, kertoo ensimmäisen ulkomaan leirinsä vetänyt Hiltula.

     

    Tammikuussa Ranskan Les Contaminesista alkavan maailmancupin tavoitteista Leinonen ei vielä puhu. Meneillään olevalla harjoituskaudella treenataan kovaa uusia temppuja.

     

    - Vähän kyllä kuumotti kokeilla uusia temppuja pipessa, se oli aika jäässä. Laskuja tuli paljon ja täytyy myöntää, että tämä oli kyllä paras maajoukkueleiri omalla urallani, fiilistelee Leinonen.

     

    Valmentaja Kervisellä hyvä tunne Ski Cross -joukkueen kunnosta

     

    Kesällä Ski Cross -laskijoiden valmentajana aloittanut Heikki Kervinen odottaa jo mielenkiinnolla ensimmäistä crossi-kisaa, jossa joukkueen taidot pääsevät testiin. Crossmax-sarjan ensimmäinen osakilpailu lasketaan Itävallan Söldenissä marraskuun 22.–23. päivänä.

     

    - Leirillä haettiin vielä laskutuntumaa vapaalaskuilla ja suurpujotteluharjoituksilla. Suuri painoarvo oli myös starttiharjoittelulla, koska crossissa lähtö merkitsee paljon. Neljän laskijan joukosta pitää aina päästä ensimmäiseksi, jotta pystyy hallitsemaan muita, kertoo Kervinen leirin annista.

     

    Viime vuonna maailmancupissakin kymmenen parhaan joukkoon laskenut Juha Haukkala, on omien tuntemustensa mukaan paremmassa kunnossa aikaisempiin kausiin verrattuna. Hyvällä fiiliksellä treenaavalta joukkueelta on Kervisen mukaan lupa odottaa hyviä tuloksia tulevalla kaudella.

     

    - Ensimmäinen mittari on Söldenin kisa. Sen jälkeen tulee kisatauko ennen maailmancupin avausta, joka lasketaan tammikuussa, joten aikaa ja tekemistä riittää alkutalvelle, pohtii Kervinen.

     

    Sekä Half Pipen että Ski Crossin ensimmäisistä maailmancupin pisteistä lasketaan Ranskan Les Contaminesissa 12.–13.1.2008.