Uutisen päiväys

8.11.2006← Takaisin

Haastajat valmiina

Ski Catsit ja nuorten St1-ryhmän hiihtäjät kertoivat tavoitteistaan median edustajille Saariselän leirillään.

Maastohiihdon B-maajoukkueen urheilijoita eli Ski Catseja on totutusti pidetty A-maajoukkueen haastajina, jotka kärkkyvät paikkaa aikuisten arvokisoihin. Asetelma ei ole muuttunut tälle kaudellekaan, mutta ehkä enemmän kuin aikaisemmin Catsien hiihtäjät hakevat menestystä ennen kaikkea nuorten kisoista.
– Meillä on nuori ryhmä ja se on nuorentunut entisestään viime kaudesta, kun olemme nostaneet mukaan kaksi hiihtäjää St1-ryhmästä, kertoi ryhmän valmentaja Vesa Mäkipää viitaten Martti Jylhään ja Lari Lehtoseen.
Ja vaikka ryhmän keski-ikä onkin pudonnut, ei se silti ole heikentänyt heidän osaamistaan. Kokoonpanosta löytyy kuitenkin kolme hiihtäjää, jotka ovat metsästäneet maailmancupin pisteitäkin.
– Ryhmälle on oikeastaan vaikea laittaa yhteistä tavoitetta, sillä osa tähyää alle 20-vuotiaiden kisoihin, osa alle 23-vuotiaiden. Henkilökohtaisten tavoitteiden mukaan mennään eteenpäin, Mäkipää totesi.
Kultakuume tuntuu tarttuneen A-maajoukkueesta myös B-maajoukkueeseen, sillä monen hiihtäjän tavoitelistalta löytyi mitali. Silja Tarvoselle kauden päätavoite on merkitty 23-vuotiaiden MM-kisoihin.
– Tarkoituksenani olisi menestyä niissä kisoissa, ja minulle menestyminen tarkoittaa mitalisijoja ja niiden tuntumaan hiihtämistä. Eli jos sijoittuisin neljänneksikin, niin olisin tyytyväinen, Kangasniemen Kalskeen hiihtäjä vakuutti.
Ensimmäistä kautta Catseissa harjoittelevan Martti Jylhän kauden kohokohtaa taasen on suunniteltu 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Viime kaudella SM-kisoissa palkintopöydät putsannut sotkamolainen sairastui juuri arvokisojen alla, joten tänä kautena olisi tarkoitus pistää paremmaksi.
– Tämä on vielä viimeinen kauteni siinä ikäluokassa. Kymmenen parhaan joukkoon on mahdollisuuksia, eikä mitalikaan ole mahdottomuus, Vuokatti Ski Team Kainuun riveihin siirtynyt hiihtäjä vinkkasi.
St1-ryhmän hiihtäjiä on leiritetty tänä kesänä ja syksynä enemmän kuin koskaan ja erityisesti harjoituksen rytmitykseen on kiinnitetty huomiota. Ei siis ihmekään, että nuoret lupaukset ovat valmiita sparraamaan erityisesti Ski Catseja.
– Nyt on meno vakavampaa, eikä enää mitään Hippo-hiihtoja. Mikko (valmentaja Virtanen) on pitänyt hyvää jöötä leirityksillä, Vihdin Viestin Joonas Rauhansalo totesi.

Anu Karttunen