Uutisen päiväys

3.3.2012← Takaisin

Grundvall ja Niskanen lauantain ylivoimaisimmat mestarit Kiteellä

  Iivo Niskanen ja Maria Grundvall olivat avauspäivän ylivoimaisimmat voittajat nuorten SM-hiihdoissa Kiteellä. Niskanen voitti 20-vuotiaissa perinteisen kympin 46,7 sekunnin erolla Markus Järvenpäähän, Grundvall puolestaan 23-vuotiaissa perinteisen vitosen 43,5 sekunnin erolla Tanja Kauppiseen.

  ”Hiihto tuntui ihan hyvältä, aika paljon paremmalta kuin Turkissa (nuorten MM-kisat), täällä oli enemmän happea. Pystyin hiihtämään tasaista vauhtia, en hyytynyt”, Grundvall iloitsi.
  Grundvall jatkoi Kiteeltä Lahteen, jossa hän kilpailee maailmancupin sprintissä huomenna.
  ”Toivottavasti olisi puhtia huomennakin. Jatkopaikoista on tiukkaa, mutta tavoite on päästä jatkoon”, Grundvall sanoi.
  Niskanen kuvasi ykköstilaansa ”rutiinivoitoksi”. Hän sairasteli Turkissa nuorten MM-kisoissa ja päätti lääkekuurinsa torstaina.
  ”En ole hirveästi tehnyt Turkin jälkeen. Hyvin jaksoin tänään hiihtää, ei ollut ongelmia ja hengitys toimi. Tuli vähän sählinkiä suksien kanssa, pitovoitelu meni viime hetkessä uusiksi, suksi ei oikein luistanut, mutta piti kyllä hyvin. Lahteen lähden kokeilemaan, jatkopaikka on tavoitteena etteivät hiihdot yhteen jäisi”, myös sunnuntaina maailmancupin sprintissä kilpaileva Niskanen sanoo.
  Miesten kympin 23-vuotiaissa voitti Juho Mikkonen, 20-vuotiaiden naisten mestariksi puolestaan ylsi Krista Niiranen. 18-vuotiaiden mestareiksi ylsivät Joona Joensuu ja Katri Lylynperä, 17-vuotiaissa mestaruudet veivät Emilia Myllykoski ja Lauri Vuorinen.

  Kaikki tulokset: http://www.kiuhiihto.fi/tiedostot/lauantai_lopputulokset.pdf
  Lehdistötilaisuuksien kommentteja: http://www.kiuhiihto.fi/index.php?pinc=16