12.2.2005← Takaisin

Gottwald katkaisi Mannisen voittoputken

Itävallan Felix Gottwald katkaisi lauantaina Pragelatossa Hannu Mannisen kuusi kilpailua kestäneen voittoputken yhdistetyn maailmancupissa. Gottwald jätti Mannisen sprintissä kakkoseksi 6,2 sekunnin erolla. Saksan Björn Kircheisen oli kolmas.

Suomalaisista jopa Mannistakin ilahduttavammin suoriutui Antti Kuisma, joka ylsi viidenneksi. Sijoitus on Kuisman uran paras maailmancupissa. Kaikki mukana olleet suomalaiset sijoittuivat kymmenen joukkoon, sillä Jouni Kaitainen oli juuri 10:s.

Manninen oli mäen jälkeen 114 metrin hypyllä seitsemäntenä. Gottwald pääsi ladulle kärjessä 49 sekuntia ennen Mannista.
- Mäessä oli eilisen tapaan hyvin epätasaiset tuuliolosuhteet ja varsinkin viimeisillä hyppääjillä latu keulalla menmi pehmeäksi ja huonoksi. Itse kärsin keulan huonosta ladusta ja ponnistuksessa tasapaino vähän heitti, hyppy oli vaikea koko lennon ajan, Manninen kuvasi.

Lumi oli märkää ja likaista, mikä teki korkealla hiihtämisestä vielä raskaampaa.
- Kova tuuli vaikeutti myös hiihtoa. Hiihto oli tasaisen hyvä, ei mikään huippuhyvä. Sijoitus oli huonosta hypystä huolimatta hyvä, Manninen tiivisti.

Maailmancupissa on nyt MM-kisatauko ja cup jatkuu Lahden Salpausselällä 4. maaliskuuta. Manninen johtaa maailmancupia 316 pisteen erolla Saksan Ronny Ackermanniin, joka jätti Pragelaton väliin ja keskittyi harjoitteluun.