Uutisen päiväys

17.10.2007← Takaisin

Freestylemaajoukkueessa monta nuorta haastajaa

Suomen freestylemaajoukkueen nuoret haastajat lunastavat odotuksia ennen kilpailukauden alkua.

Freestylemaajoukkueen edellinen leiri syyskuun puolessa välissä Keski-Euroopassa oli sääolosuhteiltaan oikukas. Leirisuunnitelmaa jouduttiin muuttamaan, mutta siitä huolimatta leirin tulos oli hyvä: hypyt hiottiin kuntoon tulevia harjoituksia varten ja se näkyi jo nyt syksyn viimeisellä ulkomaanleirillä Sveitsin Zermattissa. Valmentaja Pekka Lehtikallio kehui joukkueen esityksiä ja leiriolosuhteita yhdeksi parhaista omalla valmentajanurallaan.

 

- Leirin tavoite oli laskea kokonaissuorituksia ja siinä urheilijat onnistuivat erinomaisesti. Sää- ja lumiolosuhteet olivat loistavat, enkä muista, milloin koskaan ennen leiri olisi sujunut suunnitelmien mukaan näin täydellisesti, kertoi jo kotiin palannut Lehtikallio.

 

Edellisen leirin perheen lisäyksen johdosta kotona viettänyt Lehtikallio näki nyt laskijoiden kehityksen uusin silmin. Harjoittelu rinteessä on muuttunut tehokkaammaksi ex-kumparelaskija Sami Mustosen tullessa valmentajaksi. Samin tietotaito entisenä huippu-urheilijana on arvokasta ja kokemuksen siirtäminen nuorille, joukkueen konkarin Tapio Luusuan haastajille, on tärkeä tehtävä. Juuso Lahtela, 22, joukkueen seuraavan polven vanhimpana osoitti Lehtikallion mukaan, ettei Torinon olympialaisten kahdeksas tila ollut sattumaa.

 

- Leirikisan voitti toki vielä Tapio, mutta joukkueen nuorin Kiramon Arttu sekä Juuso olivat jo tulossa kovaa ”suoran puolessa välissä” Tapion takana, jos yleisurheilutermejä käytetään, naurahtaa positiivinen Lehtikallio.

 

Tulevan kauden menestysodotuksia Lehtikallio ei vielä lataa urheilijoille, mutta palkintopallisijoja ja finaalipaikkoja on muutaman urheilijan voimin toivon mukaan tiedossa. Harjoituskauden tässä vaiheessa joukkue on suunnitelmia edellä, mikäli verrataan viime kauteen.

 

- Sami on opettanut urheilijoille ajattelua ja itsereflektiota. Nuorempien laskijoiden tietämys omasta kehosta, osaamisesta ja tuntemuksista on parantunut ja tuonut uusia ulottuvuuksia harjoitteluun, pohtii Lehtikallio joukkueen toiminnan tehostumista.

 

Seuraavaksi kumparemaajoukkue siirtyy kotimaan lumille Rukalle, jossa rinteet avattiin sunnuntaina 14.10.2007.