Uutisen päiväys

30.11.2005← Takaisin

Freestylejoukkue uuteen kauteen kovin tavoittein

Kun joukkueella on koossa arvokisamitaleja niin paljon, että kaupan voisi perustaa, ei ole isottelua, mikäli uuteen kauteen lähdetään kovin tavoittein. Suomen kumparejoukkueen kokenut kaarti tietää, että virheitä ei saa tehdä, mutta mahdollisuuksia on vaikka mihin.

Kumparelaskun maailmancup alkaa joulukuun puolivälissä osakilpailuilla Ranskan Tignesissä ja Saksan Oberstdorfissa. Suomen kokeneista laskijoista mukana ovat tuolloin Tapio Luusua, Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen. Olympiavoittaja ja maailmanmestari Janne Lahtela parantelee selkäänsä vielä loppuvuoden ja aloittaa kilpailemisen tammikuussa.

- Täydennämme joukkuetta vielä 3-4 laskijalla. Nuoret ovat parhaillaan leirillä Rukalla ja viikonloppuna pidetään karsintakilpailu, jonka perusteella joukkuetta täydennetään, kertoo freestylen lajipäällikkö Marko Mustonen.

Freestylen lajeista kumparelasku on nyt viidettä kertaa olympialaisten talvikisojen ohjelmassa. Kun Janne Lahtela helmikuussa lähtee puolustamaan Salt Lake Cityn kultamitaliaan, hän samalla tekee historiaa eli on ainoa laskija, joka on osallistunut lajinsa jokaisiin kisoihin.

Olympiamitali on mielessä myös Tapio Luusualla, Mikko Ronkaisella ja Sami Mustosella.
- Kaikki on viimeistelyä vailla valmista, vakuutti Mikko Ronkainen kauden avausinfossa Helsingissä, freestylen päätukijan S-ryhmän tiloissa Helsingissä.
Tapio Luusua puolestaan vakuuttaa, että polvet on nyt saatu kuntoon ja harjoituskausi on sujunut hyvin.
- Aikomuksena on tehdä kaksi vaikeata hyppyä, joista toista en vielä ole päässyt lumella kokeilemaan. Täysillä mennään joka tapauksessa. Tavoitteena on olla parempi kuin muut, vakuuttaa Luusua.
Sami Mustonen ei tyydy muuhun kuin kirkkaimpaan mitaliin.
- Kovaa tulosta odotetaan ja kirkkainta haetaan kun himmeitä  jo on, kertoo Mustonen ja lupaa hänkin tuoda kauden kilpailuihin uuden, entistä vaikeamman hypyn.

Lajipäällikkö Marko Mustonen ja päävalmentaja Pekka Lehtikallio myhäilevät suojattiensa tavoitteille ja vakuuttavat, että puheilla on katetta.
- Meillä on takana hyvä harjoituskausi. Olosuhteet ovat olleet paremmat kuin vuosiin ja urheilijat ovat olleet poikkeuksellisen terveinä, Mustonen kertoo.

Ski Cross - joukkue ei Torinon olympiarinteille pääse, koska lajia ei vielä ole otettu olympiaohjelmaan. Tavoitteena on menestys maailmancupin kilpailuissa.
- Niin naisten kuin miestenkin osalta tavoitteena on sijoittuminen maailmancupissa palkintosijoille. Ski Crossin kokonaiscupissa tavoittelemme naisten sijoittumista viiden parhaan joukkoon ja miesten 12 parhaan joukkoon, kertoo lajipäällikkö Mustonen.