Uutisen päiväys

2.11.2007← Takaisin

Freestylejoukkue saavutti testitavoitteensa

Suomen freestylemaajoukkueen fyysisen kunnon testit pidettiin Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä torstaina1.11.2007.

 

 

Ensimmäinen tunne rankan testirupeaman jälkeen oli kumparejoukkueen valmentaja Pekka Lehtikalliolla erittäin positiivinen.

 

- Saavutimme ennalta asetetut tavoitteet lähes 90 prosenttisesti. Joukkue on kovemmassa kunnossa kuin aikaisemmin ja kehittymistä on tapahtunut jokaisella osa-alueella, kommentoi Lehtikallio testejä kokonaisuutena.

 

Analysoidut testitulokset saadaan vasta parin viikon kuluttua. Testien seuraaminen ja tulosten jäsentäminen paikan päällä oli kuitenkin aikaisempaa helpompaa uuden tavoitteellisen suunnittelun ansioista. Jokainen urheilija oli asettanut valmentajansa kanssa testitavoitteita suhteessa viime syksyn ja kevään testituloksiin.

 

- Huimia tuloksia tekivät Janne Salonen nopeus- ja Eemeli Kallas voimatestissä. Jannen tulos taisi olla kautta aikojen kovin freestyletesteissä juostu 30 metrinen, kertoo Lehtikallio.

 

Freestylehiihdon kokonaistilannetta voi kuvata parhaimmillaan ilmaisulla ”ammattimaistuminen”. Kaikkien osalajien ja nuorten joukkueen toiminnot ovat ottaneet harppauksen kohti suunnitelmallisempaa mutta myös rohkeampaa toimintaa.

 

Ski Cross -joukkueessa on edetty kesän jälkeen Heikki Kervisen komennossa, ja nyt keskitytään pienten asioiden parantamiseen ennen ensimmäistä kilpailua Itävallan Söldenissä.

 

- Testituloksista näkee, että asioita on tehty oikein kesän ja syksyn leireillä. Haukkalan Juhalla on nyt hyvä meininki päällä ja muiden osa-alueparannusten ohella kestävyyden koveneminen lupailee hyvää tuleville kisoille. Crossi-kisoissa pitää jaksaa laskea aikalaskut mukaan lukien vajaat kymmenen kertaa rata läpi, kertoo tyytyväinen Kervinen.

 

Urheilijat ovat olleet tyytyväisiä aikaisempaan rohkeampaan valmennustyyliin. Kervisen tyyli on avoin ja hän pohtii ratkaisuja monista eri näkökulmista. Hieman huonompaa ominaisuutta voi useimmiten kompensoida jotakin toista aluetta parantamalla.

 

Tapio Luusua: Odotan kotimaan lumilta erinomaisia laskuja

 

Kumparemaajoukkueen keulakuva Tapio Luusua ottaa toistaiseksi rauhallisesti. Kilpailukauden aikaan on reilu kuukausi ja Luusua odottaakin saavansa lumipäiviä reilusti lisää kahden Keski-Euroopan leirin jatkoksi.

 

- Suunnitelmien mukaan sujunut syksy antaa hyvät lähtökohdat kauteen. Suorituspaikat leireillä ovat olleet huippuluokkaa ja valmentajat ovat rakentaneet niistä toivomamme mukaisia, miettii positiivinen Luusua.

 

Kotimaan lumille Luusua toivoo pääsevänsä pian. Pienten asioiden parantaminen, muun muassa hypyissä, sekä kokonaissuoritusten harjoittelu kisafiiliksellä ovat asioita, joihin Luusua panostaa tulevilla leireillä.

 

- Kisassa täytyy antaa kaikkensa 100 prosenttisesti. Se, joka siihen pystyy, voi voittaa, kiteyttää Luusua.

 

Tavoitteiden saavuttaminen testeissä on yksi askel muiden päämäärien saavuttamisessa. Hyvien fyysisten ominaisuuksien avulla poistetaan rajoitteita laji- ja taitoharjoittelusta ja seuraavaksi onkin Lehtikallion mukaan ohjelmassa suoritustavoitteiden saavuttaminen lumilla ja kilpailuissa.

 

Freestylemaajoukkue on tavattavissa SkiExpossa, Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.11.2007.