Uutisen päiväys

23.2.2006← Takaisin

Freestylehiihdon nuorten MM-kilpailut

    Venäjällä 3.-5.3.2006 Krasnoe Ozerossa käytäviin freestylehiihdon maailmanmestaruuskilpailuihin lähtee Suomesta jälleen kova joukkue metsästämään nuorten arvokisamitaleita.

    Joukkueeseen on nimetty seitsemän urheilijaa, joista kuusi on kumparelaskijoita ja yksi skicross-laskija:

    Kumpareet ja parikumpareet:
    Kyllönen Harri                   PSS
    Salonen Janne                  JFS
    Kiramo Arttu                     JFS
    Tainio Mika                       MOE
    Uuniemi Tomi                    PSS
    Kallas Eemeli                    JFS

    Ski Cross
    Oikarinen Susanna           RSF

    Suomen joukkueen tavoitteet ovat asetettu korkealle hienosti sujuneen alkukauden johdosta. Harri Kyllönen ja Eemeli Kallas ovat ottaneet jo ensimmäiset askeleet maailmancupinkin puolella ja olympialaisissa Juuso Lahtela näytti että nuorisokaarti tulee lujaa. Päävalmentaja ja joukkueenjohtaja Ilkka Wrightin mukaan laskijat ovat valmiita näyttämään osaamistaan.
    - Harri ja Eemeli ovat laskeneet hyviä sijoituksia jo maailmancupeissakin, muut pojat on vallanneet palkintosijoja niin Eurooppa-cupin kuin nordic-cupin puolella.

    Venäjälle on odotettavissa erittäin kova tasoiset kilpailut. Paikalle saapuu kaikki kärkimaat jotka tuovat mukaan kilpailuihin Torinon olympiakisoissakin esiintyneitä urheilijoita, joten jos mielii saada mitaleita pitää myös esittää kovia suorituksia.
    - Taso tulee olemaan erittäin kova. Maailmancupissa on nähty tällä kaudella jo useasti tähän ikäryhmään kuuluvien laskijoiden upeita suorituksia. Kisaan on ihan turha lähteä rotsiauki-meiningillä, nöyrästi lähdetään hakemaan kauden parhaat suoritukset. Joukkueen tavoite on yksi mitali, kommentoi Wright.