Uutisen päiväys

20.5.2010← Takaisin

Finnjumpingin henkilöstöön ja valmennusryhmiin huippuosaamista ja lahjakkuuksia

Finnjumpingin hallitus on nimennyt täydennykset mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden henkilöstöön. Näillä henkilövalinnoilla kootaan Suomen joukkueeseen usean maan tietotaitoa ja kokemusta ja saadaan ulkomailla työskennelleet suomalaiset takaisin Suomen mäkihyppyyn.

Suomen mäkijoukkue kokoontui Helsinkiin torstaina 20.5. kesäpäivän viettoon ja samalla järjestettiin tiedotustilaisuus pääyhteistyökumppani Fonectan kanssa. Tilaisuudessa kuultiin joukkueen kesäsuunnitelmat ja julkistettiin hienot uutiset henkilöstön täydentymisestä.

Valmennusjärjestelmää tehostetaan ja yhteistyötä tehdään mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueiden kesken.


Mäkihypyn A-maajoukkueen henkilöstö (Edellinen maajoukkue ja tehtävä)

Pekka Niemelä päävalmentaja(Ranska, päävalmentaja)

Uudet sopimukset
Ville Kantee valmentaja (Suomi, huoltopäällikkö )
Gerhard Hofer (AUT) Teknikko (Sveitsi, teknikko)
Janne Frisk Suksihuoltaja (Japani, suksihuoltaja)

Juniorimaajoukkue
Ari-Pekka Nikkola päävalmentaja (Slovenia, päävalmentaja/valmentaja)


Mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä on erittäin tyytyväinen Finnjumpingin hallituksen päätöksiin.
- Saimme vankan kokemuspohjan omaavan, ammattitaitoisen ja innovatiivisen ryhmän kasaan. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan Suomen mäkihypyn tulevaisuutta ja mikä hienoa saimme näille valinnoille urheilijoilta ja kentältä varauksettoman tuen, toteaa Niemelä.

- Haluan ensimmäisenä nostaa ryhmästä esille Gerhard Hoferin. Olen hyvin iloinen ja ylpeä, että saamme joukkoomme mäkimaailman arvostetuimman teknikon. Gerhard Hofer on itävaltalainen ja työskennellyt viimeksi mm. Simon Ammanin ja Sveitsin A-maajoukkueen teknikkona. Hoferin rooli tulee olemaan joukkueemme välinepuolella. Muun muassa puvut, sukset, siteet, kontaktit välinevalmistajiin sekä ilmalennon ja välineiden analysointi ja niiden optimointi kuuluvat hänen tehtäväkenttäänsä, kertoo Niemelä uudesta joukkueen vahvistuksesta.

Ville Kantee siirtyy A-maajoukkueessa valmennustehtäviin.
- Olen myös hyvin tyytyväinen saadessani partnerikseni monitoimimies Ville Kanteen, joka tulee toimimaan maajoukkueen valmentajanroolin lisäksi Lahden valmennuskeskuksen päivittäisvalmennuksen tukena. Ville on toiminut menestyksellä pitkään Suomen mäkijoukkueen huoltopäällikkönä osallistuen myös valmennustoimintaan, jatkaa Niemelä edelleen.

Ari-Pekka Nikkola on yksi joukkueen ”paluumuuttajista” Suomen mäkivalmennusvahvuuteen.
- Ari-Pekka Nikkolan kokemusta ja ammattitaitoa tarvitsemme uuden sukupolven nostamisessa kohti Sotšia. Nikkolan vastuulla tulee olemaan Juniorimaajoukkueen leiritoiminta sekä Continental cupin kilpailut. Lisäksi Nikkolan yksi päätoimista on urheilijoiden päivittäisvalmennuksesta vastaaminen Kuopion valmennuskeskuksessa, Niemelä toteaa.

Janne Frisk palaa Japanin joukkueesta Suomen mäkisuksihuoltoon.
- Mäkijoukkueen ja yhdistetyn mäkisuksihuoltajaksi saamme Suomen maajoukkueessa jo aikaisemmin menestyksellä toimineen ja Japanissa viime vuodet työskennelleen Janne Friskin. Yhteistyötä tehdään yhdistetyn kanssa välinerintamalla, suksien kuvioinnissa ja suksihuollossa, kertoo Niemelä lopuksi.

Finnjumpingin hallitus nimesi henkilöstövalintojen yhteydessä mäkihypyn A-maajoukkueen ja juniorimaajoukkueen.
- A-maajoukkueeseen nimettiin 7 viime kauden tuloksiltaan parasta urheilijaa. Joukkueen ensisijaisena tavoitteena on Oslon MM-kilpailut. Leiritys ja suunnitelmat rakennetaan Oslon MM-kilpailuja kohti. Joukkue kantaa nimeä Team Oslo, kertoo Niemelä suunnitelmista.
- Team Oslon lisäksi kasvatetaan rinnalla uutta sukupolvea kohti tulevaisuutta ja Sotšin Olympialaisia. Sotši ryhmään kuuluu Juniorimaajoukkueen lisäksi myös A-maajoukkueen nuorimpia urheilijoita (ryhmässä yhteensä n. 7 urheilijaa). Team Sotšista kasvatetaan uutta sukupolvea uusin tuulin ja uudella ajattelumallilla, linjaa Niemelä valmennusryhmien nimeämisperusteista.Jari Hiekkavirta jatkaa yhdistetyn A-maajoukkueen valmennustiimissä

Yhdistetyn joukkueen päävalmentajan Kimmo Savolaisen apuna toimenkuvalla fysiikkavalmentaja-fysioterapeutti jatkaa Jari Hiekkavirta. Hiekkavirralla on pitkä kokemus yhdistetyn joukkueessa toimimisesta ensin fysioterapeuttina ja vuosien varrella osallistuttuaan tiiviisti joukkueen fyysisen valmennuksen suunnitteluun.

Yhdistetyn joukkueessa valmentajakaksikon samana pysymisestä huolimatta ei tuudittauduta perinteisiin pohjiin ja toimintamalleihin.

- On hienoa, että hallitus vahvisti Jari Hiekkavirran jatkosopimuksen. Hiekkavirran osaaminen on monialaista ja todella arvokasta joukkueen menestysmahdollisuuksien rakentamiseen. Urheilijapalaverit ovat jo hyvässä vauhdissa ja samalla valmistellaan uuden valmennusjärjestelmän ja sen myötä nuorten kykyjen valmennuksen tehostamista, kertoo joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen.

- Mäkisuksihuollon yhdistäminen on näin kustannustehokas ratkaisu, mutta myös osaltaan äärimmäisen tärkeä tietotaidon ja osaamisen jakamiseksi molempiin lajeihin. Joukkueen mäkisuksihuoltoon saadaan vahvistuksia toki päätapahtumiin tarpeen mukaan, toteaa Savolainen hyvillään yhteistyön tehostumisesta.


Finnjumping ry:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen toteaa henkilöstövalintojen menneen suunnitelmien mukaan.
- Henkilöstöratkaisut ovat loksahtaneet paikoilleen päävalmentajien tekemien alkukartoitusten jälkeen nopeasti. Olen todella tyytyväinen näihin valintoihin ja luottavainen tulosten syntymiseen ja samalla koko valmennusjärjestelmän konkreettiseen uudistumiseen näillä ratkaisuilla. Henkilöstöratkaisut tukevat uutta järjestelmäratkaisua vahvasti ja kaikki ovat sitoutuneet uuteen toimintalinjaamme, kertoo Tiilikainen henkilöstövalinnoista.