Uutisen päiväys

9.10.2010← Takaisin

Finnjumping ry:n tiedote: Mäkihypyn ja yhdistetyn edustajat jättivät liittokokouksen kesken alppilajien edustajien tukena

    Suomen Hiihtoliiton liittokokous keskeytyi liittovaltuustojäsenistömäärien äänestysten jälkeen.

    Suomen Hiihtoliiton liittokokous järjestettiin Vuokatin Urheiluopistolla lauantaina 9.10.2010 klo 16. Liittokokouksen sääntömääräisissä asioissa ensimmäisenä valintakohtana käytiin läpi lajiedustajien Suomen Hiihtoliiton liittovaltuustossa. Lajiedustajia on aiempina vuosina ollut 20 maastohiihdosta, 10 mäkihypystä ja yhdistetystä sekä 10 alppilajeista. Maastohiihdon edustajat ehdottivat edustajamäärien muuttamista 20 maastohiihtoon, 10 mäkihyppyyn ja yhdistettyyn ja 5 alppilajeihin. Ehdotuksesta äänestettiin ja maastohiihtopainotteinen liittokokouksen edustajisto voitti äänestyksen ja päätettiin alppilajien edustajiston määrän puolittumisesta. Mäkihypyn ja yhdistetyn edustajat marssi ulos liittokokouksesta alppilajien edustajien tukena. 

    Mäkihypyn ja yhdistetyn Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen on harmissaan yllättävästä epädemokraattisesta järjestäytymispäätöksestä.

    - Maastohiihdon puolelta on puhuttu yhteistyöstä lajien kesken ja toisaalla tehdään sen vastaisia päätöksiä. Yhteistyö pitää olla avointa ja sitoutunutta.  Meillä on erinomaiset lähtökohdat toimia entistä itsenäisemmin. Lajiryhmämme sisällä on hyvä yhteishenki ja sitoutunut henkilökunta ja seuraväki luovat Finnjumpingin toimintaan tärkeimmän pohjan, toteaa Ilkka Tiilikainen tilanteesta.

    Finnjumping ry