Uutisen päiväys

9.1.2010← Takaisin

Felix Gottwald voitti yhdistetyn kilpailun Val di Fiemmessä

Yhdistetyn maailmancupia taisteltiin vuorostaan Italian Val di Fiemmen tutuissa MM-kilpailumaisemissa. Hiihto-osuudella käytiin jälleen tiukka taistelu, jonka voittaja oli Felix Gottwald. Anssi Koivuranta oli kilpailussa 11.


Yhdistetyn maailmancupin taistelu jatkui Italian Val di Fiemmessä lauantaina 9. tammikuuta. Itävallan Felix Gottwald nousi vahvalla hiihdollaan kilpailun voittoon. Gottwald oli mäkiosuuden 21. ja lähti ladulle 58 sekunttia kärjestä. Kilpailun toiseksi tullut Magnus Moan(NOR) on myös vahvassa hiihtokunnossa,sillä hän lähti ladulle 37:ntenä, 1.25 kärjen jäljessä. Suomen joukkueen paras lauantaina oli Anssi Koivuranta, joka onnistui mäkiosuudella hienosti, sijoittuen 8:nneksi. Koivuranta ei ollut lääkekuurin jäljiltä vielä parhaassa hiihtoterässä ja kovassa hiihtotaistelussa loppusijoitus oli lauantaina 11.

Yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen Koivurannan päivän mäkikilpailuun.
- Anssilta kohtuullisen hyvä suoritus tänään mäessä, ei jäänyt paljon uupumaan nappisuorituksesta. Muilla on laskuasennossa vaikeuksia, sen vuoksi tulokset eivät olleet tänään parhaalla tasolla, summasi Savolainen

Uuden mäkihypyn kilpailujärjestelmän käyttöönotto on muuttanut hiihto-osuuden merkitystä yhdistetyssä.
- Tänään jälleen kova hiihtokilpailu ratkaisi mestarit, nykyisellä kilpailusysteemillä hiihto-osuuden merkitys on selvästi noussut. Meidän huolto onnistui tänään todella hyvin, mutta tuohon kovaan vauhtiin ei tänään saatu vastattua. On tässä ollut meilläkin kovia suorituksia ladulla, joten ei syytä huoleen, totesi Savolainen.

Tuloskooste
FIS yhdistetyn maailmancup 2009-10

9.1.2010 Val di Fiemme ITA HS 134/10,0 km
1. Felix Gottw
ald AUT 24.44,5
2. Magnus Moan NOR +0,8
3. Eric Frenzel GER +2,0
11.
Anssi Koivuranta 22,1
32. Jaakko Tallus +1.51,7
55. Lauri Asikainen +4.05,7
Janne Ryynänen keskeytti.
Tulokset, maailmancup-tilanteet ja kalenteritiedot www.fis-ski.com

Yhdistetyn maailmancup jatkuu sunnuntaina 10.1.2010 Val di Fiemmessä (ITA).