4.2.2005← Takaisin

Eurooppa-cupissa puuttui vain vähän onnea.

Suomalaiset jatkoivat vahvaa esiitymistä Eurooppa-cupin kumpareissa, Saksan Bad Wiesseessä. Alkukilpailun jälkeen asetelmat olivat loistavat, mutta finaalissa onni ei ollut meille suotuisa.

Alkukilpailun jälkeen asetelmat olivat otolliset, kun Juuso Lahtela oli sijalla 3. Eemeli Kallas sijalla 6. ja Harri Kyllönen sijalla 13. Tämä oli hyvä startti kilpailuun, jossa miesten sarjaan starttasi 75 laskijaa. Valmentaja Ilkka Wright kommentoi alkukilpailua:"Kaikki pojat laskivat erittäin hyvät alkukilpailulaskut. Harri ja Eemeli starttasivat numeroilla neljä ja viisi, jonka johdosta heidän kohdallaan tuomariston linja oli arvostelussa tiukka. Loppupuolella startanneet saivat pisteitä vähän helpommin". Finaalissa kaikki suomalaiset lähtivät parantamaan suorituksiaan ja ottivat samalla myös enemmän riskiä. Harrilla oli pieniä virheitä lukuun ottamatta onnistunut kokonaisuus, mutta pisteitä ei herunut ja sijoitus oli 11. Eemeli lähti laskemaan mitaleista ja pisti kaikki peliin. Vauhti oli todella kova ja tällä kertaa se kostautui: " Eemeli laski todella kovaa ja se oli jopa liian kova alahyppyyn."- Wright kommentoi. Eemeli hyyppäsi alastulon yli vastakumpuun ja löi leukansa polveen, onneksi hän ei loukkaantunut pahemmin. Eemelin loppusijoitus oli 14. Juuso Lahtelan lasku finaalissa eteni loistavasti alahypylle, josta hän hyppäsi korkki seiskan. Iso hyppy jäi vähän takapainoon ja hän joutui ottamaan kädellä tukea alastulosta. Tuomarit verottivat tästä sen verran, että Juuson loppusijoitukseksi jäi kuudes tila. Juuso kommentoi kilpailua seuraavasti:" Tänään tarjottiin voittoa ja harmittaa vähän, mutta onneksi huomenna pääsee korjaamaan tilanteen". Huomenna kilpailu jatkuu parikumpareilla.

Lisätietoja: /freestyle/