Uutisen päiväys

25.11.2006← Takaisin

Eurooppa-cupin avaus laskettu

Sallassa lasketun Eurooppa-cupin avauskisan voittoon laski Ruotsin Oscar Andersson. Toiseksi sijoittui Alexander Koll Itävallasta. Kolmas oli ranskalainen Julien Lizeroux. Paras suomalainen oli Tuukka Kaukoniemi. Kaukoniemen sijoitus oli 21.

Pitkin viikkoa jatkunut leuto sää aiheutti järjestäjille vaivaa. Kisarinne saatiin suolan avulla kovaksi, mutta tästä huolimatta loppupään laskijat kärsivät syvistä urista. Olosuhteisiin nähden rinne oli kuitenkin kohtuullisessa kunnossa ja kilpailu oli kovatasoinen.
- Rinne oli haastava. Mäkeen muodostui syvät spoorit alkupään laskijoiden jälkeen. Suomalaisten lähtönumeroilla ei tänään korkeammalle ollut asiaa. Tavoitteena oli saada poikia 30 joukkoon. Osin siinä onnistuttiinkin, kertoi joukkueen valmentajiin kuuluva Mika Pelli.

Valmentajat tyytyväisiä Sandellin ja Kaukoniemen laskuihin

Tuukka Kaukoniemi ja Marcus Sandell olivat päivän suomalaisonnistujia. Kaukoniemi laski lähtönumerolta 43 sijalle 21.
- Rata oli todella kulunut ensimmäisellä kierroksella. Ei laskutkaan tänään virheettömiä olleet, en päässyt kummassakaan laskussa yläosassa oikein rytmiin. Alaosa sitten tuli ihan mukavasti ja tuntuikin hyvältä. Tärkeintä on kuitenkin, että pistetili on Eurooppa-cupissa avattu. Uudet starttilistat puikkaan tulee huomisen kilpailun jälkeen. Huomenna vielä paremmat pisteet niin starttinumerokin alkaa olla kohtuullinen, kertoi Kaukoniemi.

Sandell laski toisella kierroksella 15 nopeimman ajan. Eurooppa-cup joukkueen valmentaja Bozo Jaklin oli tyytyväinen Marcuksen toiseen laskuun.
- Marcus ja Tuukka laskivat tänään hyvin. Etenkin Marcuksen toisen kierroksen lasku oli hyvä. Samanlainen rauhallinen lasku jo ensimmäiselle kierrokselle niin tulos olisi ollut aivan toinen, totesi Bozo Jaklin.

Leinon ajatukset jo maailmancupissa

Heinäveden Hyrskeen Jukka Leinolle kisa oli pettymys. Leino on viime päivät kärsinyt kipeästä niskasta ja hartiasta. Levin maailmancupissa upeasti toiselle kierrokselle laskenut Leino, kertoi pohtineensa osallistumistaan kisaan huonosti nukutun viime yön aikana.
- Olkapää on kipeä. Niska on ollut jo muutaman päivän jumissa, eikä pää oikein kunnolla edes käänny. Viime yönä en saanut oikein nukutuksi kun niska oli kipeä ja pohdin jo silloin osallistunko kisaan ollenkaan. Luonto ei kuitenkaan antanut periksi jättää kisaa väliin, vaikka niin olisi pitänyt tehdä. Huominen kisa jää väliin, nyt lennän etelään hoidattamaan olkapäätä ja maanantaina kohti maailmancupeja jenkkeihin. Kertoi ensimmäisen kierroksen jälkeen kisan keskeyttänyt Leino.

tulokset: www.fis-ski.com

lisätietoja: Antti Rautiainen 045-135 9436