Uutisen päiväys

30.11.2004← Takaisin

Eurooppa-cup houkuttelee lähes 90 alppihiihtäjää Leville

Viime talvena Levi sai järjestettäväkseen Suomen ensimmäisen alppihiihdon maailmancupin. Tänä vuonna cupkisojen isännöinti jatkuu Eurooppa-cupin muodossa. Keskiviikkona ja torstaina ohjelmassa on miesten kaksi suurpujottelua.

Levillä lasketaan alppihiihdon kansainvälisiä cupkisoja jo viidettä kertaa. Vaikka maailmancupia kiertävät laskijat ovat tällä hetkellä Yhdysvalloissa kilpailemassa, on Levillä mukana 89 urheilijaa, 16 eri maasta.

Suomella kokematon, mutta taitava joukkue

Suomella on huomisessa iltakisassa mukana 12 laskijaa, sillä järjestävä maa saa bonuksen osallistumiskiintiöönsä. Näin nuoret laskijat saavat hyvän mahdollisuuden mitata vauhtiaan Eurooppa-cupissa. Valmennusjohdon mukaan taitoa ja tekniikkaa löytyy joukkueesta, mutta vielä toistaiseksi korkeat lähtönumerot hidastavat vauhtia. Nuoruus on myös yhteinen nimittäjä Suomen joukkueessa, mutta kotikisoissa on tärkeää päästä hankkimaan kokemusta.

Parasta vauhtia Suomen joukkueesta pitää tällä hetkellä Petri Härkönen, joka voitti viime viikonloppuna kansainvälisen FIS-kilpailun Pyhätunturilla. Maailmancupin ympyrät eivät juuri nyt ole Härköselle ajankohtaisia, vaan Eurooppa-cupin pistesaldon kartuttaminen on arvoasteikossa ylempänä.

- Tavoitteenani on ensin laskea 30 joukkoon, ja siten päästä starttaamaan toiselle kierrokselle hyvistä asemista. Kunhan saan lähtönumeroani parannettua viidenkympin hujakoilta matalammaksi, silloin vasta voin tosissani ruveta taistelemaan kärkipaikoista.

Jouni Pellinen on Suomen joukkueen mielenkiintoinen valttikortti. 21-vuotias Pellinen on Kalle Palanderin ja Sami Uotilan jälkeen rankattu kolmanneksi parhaaksi suomalaiseksi kansainvälisellä FIS-listalla. Levin Eurooppa-cupissa Pellinen on FIS-pisteiden valossa neljänneksi sijoitettu. Totuus on kuitenkin se, että komeasti rankattu imatralainen starttaa huomenna elämänsä ensimmäiseen Eurooppa-cuppiin.

- Ei ekaan Eurooppa-cup starttiin voi lähteä ihan takki auki. Varsin realistisin tavoittein olen kisaan lähdössä. Hankitaan ensin ensimmäiset pisteet ja vasta sitten on voitontavoittelun aika, Pellinen toteaa vaatimattomasti.

Kansainvälistä väriä              

Levillä ei tänä vuonna nähdä maailmancupin aivan nimekkäimpiä laskijoita. Aiemmin menestystä niittäneistä laskijoista voidaan mainita Norjan Andreas Nilsen, joka viime talven otti maailmancuppisteitä viidestä osakilpailusta. Nilsen on kuitenkin tunnettu paremmin erikoispujottelutaidoistaan. Viime talven Eurooppa-cup tulosten perusteella tulosodotuksia voidaan asettaa koko Norjan joukkueelle. Myös ruotsalaislaskijat tulevat taistelemaan Levillä hyvistä sijoituksista, joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoruuden intoa.

Itävalta on lajin valtamaana lähettänyt Leville 11 laskijan joukkueen, josta varmasti löytyy nimiä aivan kärkeen.

Levin Eurooppa-cupin aikataulu:

1.12.2004 suurpujottelu

klo 14.30  1. kierros
klo 17.45  2. kierros

 2.12.2004 suurpujottelu

klo 14.30  1. kierros
klo 17.45  2. kierros

Suomen joukkue Levillä: Jouni Pellinen, Rasmus Laine,Petri Härkönen, Janne Haarala, Mikko Savolainen, Marcus Sandell, Petteri Kantola, Eetu Virranniemi, Tuukka Kaukoniemi, Petri Nylanden, Jonne Ruoppa, Santtu Saarenkylä