Uutisen päiväys

30.11.2009← Takaisin

Ennätysyleisö seurasi suomalaisjuhlia Rukalla

    Kahteen suomalaisvoittoon päättynyt Ruka Nordic Opening keräsi ennätysyleisön Kuusamon maisemiin. Kilpailuja jännitti viikonlopun aikana yhteensä 21 500 henkeä. Perjantain mäkihypyn joukkuekilpailu keräsi 6500 katsojaa, lauantaina kannustajia oli 10 000 ja sunnuntaina 5000.

    Kotikatsomoissa ympäri maailman kisoja seurasi noin sadan lähetystunnin aikana yhteensä lähes 100 miljoonaa katsojaa. Paikanpäällä juttuja toimitti 400 median edustajaa, mikä on jonkin verran viime vuotta enemmän.

    Järjestelytoimikunnan pääsihteeri Seppo Linjakumpu pitää yleisöennätystä ja tapahtuman kasvamista edistysaskeleena.

    ”Tämä kannustaa meitä suunnitelmissamme, joiden mukaan ensi vuonna Rukalla olisi kaksi kilpailua enemmän. Kisojen kasvaminen on iloinen asia, mutta asettaa meille tietysti myös haasteita.”

    Lumi ja tunnelma vetävät Rukalle

    Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Juha Viertola iloitsi puolestaan valkeasta kisaympäristöstä.

    ”Kuusamossa on Keski-Eurooppaan verrattuna hyvä lumitilanne. Lumi on hieno juttu, se tuo hyvän ilmapiirin kisaajien keskuuteen. Toivottavasti luminäkyvyys edistää myös Rukan matkailua.

    ”Suomalaisurheilijoiden onnistuminen sujui Viertolan mukaan tyypilliseen alkukauden tapaan.

    ”Osa urheilijoista onnistui erittäin hienosti, osalla oli suorituksessaan alkukauden kankeutta. Mutta tyytyväisin mielin voi lähteä kisoista pois."

    Viikonlopun onnistujiin kuului ainakin huikean paluun tehnyt Hannu Manninen.

    ”Mielestäni Rukalla on loistava tunnelma. On hienoa olla takaisin täällä. Kaiken kaikkiaan olen nauttinut jokaisesta hetkestä”, sunnuntaina voiton napannut hiihtäjä hehkutti.

    Suomalaisurheilijat saavuttivat Rukan tunturissa yhteensä neljä palkintokorokesijaa. Perjantaina joukkuemäen pronssia hyppäsivät Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Harri Olli ja Janne Ahonen. Loppukireissään onnistunut Hannu Manninen nappasi lauantaina yhdistetyn toisen ja sunnuntaina ensimmäisen sijan. Kiiltävimmän mitalin taisteli myös Aino-Kaisa Saarinen sunnuntain 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa.

    www.nordicopening.com

    Nordic Opening tiedotuspalvelut: Viestintätoimisto JKPROMO OY