Uutisen päiväys

6.4.2009← Takaisin

Energiapolarin finaali Ounasvaaralla

Kahdeksannen Energiapolar-cupin finaali hypättiin ja hiihdettiin Rovaniemellä lauantaina. Aluecup kerää urheilijat kokoon isolta alueelta Kajaanin ollessa eteläisin ja Rovaniemen pohjoisin. Kauden päätöskisassa oli mukana 42 kilpailijaa kaikissa neljässä sarjassa. Vieraita oli saatu Saksasta Ruhlasta.

Niinpä siinä siten kävi, että mäkihypyn kaikkien sarjojen ainoa suomalaisvoittaja oli 7-vuotias Tuomas Kaakkunen Kajaanista sarjassa alle 8-vuotiaat. Muissa sarjoissa vieraat veivät ykkössijat, mutta omat urheilijamme saavuttivat kuitenkin seuraavia sijoja.

Yhdistetyssä kävi toisin, kaikki ykkössijat tulivat omille urheilijoillemme. Ja hyviä kirikamppailuja nähtiin.

Kisassa oli mukana myös nuorempia sisaruksia. 8-vuotiaissa suoritustaan testasivat 4-vuotiaat Wiivi Karhumaa ja Enni Petrelius Ounasvaaralta ja jo 5 vuotta täyttää ehtinyt Jaro Veteläinen Kuusamosta. Isompien mukana mentiin eikä ollenkaan huonosti. 8-vuotiaiden sarja on aina ensimmäisten kokeilijoiden sarja ja tosissaan siinä ei kilpailla.

Keltaiset cupin johtajan liivit olivat jaossa ja jokainen liivi löysi omistajansa. Osalle uusista omistajista liivi oli ensimmäinen. Onnellinen Elmeri Aikio vastasi kysyttäessä monesko liivi on, että ensimmäinen. Ja muitakin ensikertalaisia oli. Kaikki osallistujat palkittiin omalla sisupuukolla, kiitos sponsorillemme Energiapolarille. Eli kaikki cupin osallistujat saivat palkinnoksi osallistumisesta nuorisopuukon.

Cupsarjamme oli jo kahdeksas ja jatkoa puuhataan. Annamme erityiskiitokset sponsorillemme ja urheilijoillemme ikimuistoisista kisoista näinä kaikkina vuosina.

Pirjo Karjalainen