Uutisen päiväys

14.3.2018← Takaisin

Eero Hirvonen kolmas Trondheimissa - Herolalle kilpailun kovin hiihtoaika

Eero Hirvonen onnistui nousemaan yhdistetyn Trondheimin toisen osakilpailun hiihto-osuudella kymmenen sijaa ja palkintona maalissa odotti palkintokoroke ja kolmas sija. Hirvonen lähti ladulle reilun minuutin kärjen perässä.

- Hyppy oli ihan hyvä, nyt parempaa kuin mitä on ollut Trondheimin mäessä. Pikkuisen sai petrattua kisakierrokselle, oli kyllä erittäin positiivinen juttu. Pääsi taisteluasetelmista ladulle. Hiihto oli aika äärirajoilla menemistä koko ajan, vähän vaikeeta oli jopa koko kisan ajan. Jostakin sitä vaan viimeiselle kierrokselle sai voimia, että pystyi taistelemaan podiumista ja jopa voitostakin, kommentoi Hirvonen.

Hirvonen on noussut podiumille tällä kaudella jo neljä kertaa henkilökohtaisissa kilpailuissa. 

- Pitää olla todella tyytyväinen, että pääsi podiumille takaisin. Edellisestä henkilökohtaisesta podiumista olikin jo jonkun verran aikaa, lisäsi Hirvonen.

Ilkka Herolalta nähtiin jälleen hiihto-osuudella hurja nousu. Mäessä hieman epäonnistunut Herola nousi ladulla sijalta 38, sijalle 12. Herolan hiihtoaika olikin kilpailun nopein, johon urheilija oli tyytyväinen. Herola koki, että hyppäämisen napsahtaminen paikoilleen ei ole kaukana.

- Mäessä aika karmee veto. Hiihto oli tietysti hyvä, eipä siinä voi kovimmalla hiihtoajalla hirveästi parempaa toivoa. Sen verran tuli tehtyä mitä siinä oli tehtävissä. Yritetään laittaa uutta matoa koukkuun hyppäämisen osalta Klingenthaliin, ei se (hyppy) kaukana olisi, kommentoi Herola

Myös Arttu Mäkiaho pääsi kilpailussa pistesijoille, ollen 30:s. Atte Korhonen oli kilpailun 44:s. 

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Saksan Klingenthalissa. 

Tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: Flawia Krawczyk