Uutisen päiväys

29.9.2006← Takaisin

Düsseldorfin maailmancupin katsastukset Vuokatissa

Maastohiihdon sprintticupin osakilpailu ja katsastus Düsseldorfin maailmancupin sprinttiin pidetään sunnuntaina 1. lokakuuta Vuokatissa.

Hiihtotunneleissa käytävän sprintticupin neljäs osakilpailu Vuokatin Urheiluopistolla ensi sunnuntaina on samalla myös katsastuskilpailu maastohiihdon maailmancupin avaukseen, joka pidetään Saksan Düsseldorfissa 28.-29.10.2006.

Vuokatissa hiihtotapa on vapaa kuten se on maailmancupin avauksessakin, hiihdettävä matka on 1,1 km. Ennen neljättä osakilpailu kotimaista sprintticupia johtaa naisista Anne Mäkinen, Tarvasjoen Urheilijat ja miehistä Ville Verkama, Tampereen Yritys.

Maastohiihdon A-maajoukkueen valmentajan Eero Hietasen mukaan Vuokatin katsastuksessa ratkaistaan mc-paikka kahdelle nais- ja neljälle mieshiihtäjälle.

- Suomella on maailmancupin sprintticupiin paikka kuudelle naiselle, joista viime kauden perusteella nimettyjä ovat Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Kati Venäläinen. Vuokatin kisa perusteella Düsseldorfiin pääsee aika-ajon nopein ja varsinaisen kilpailun voittaja, mikäli kyseessä on sama henkilö, nimetyksi tulee aika-ajon kakkonen. Näiden viiden hiihtäjän lisäksi valmentajilla on käytettävissä ns. villi kortti, jolla he nimeävät yhden naishiihtäjän joukkueeseen, kertoo Hietanen.

- Mieshiihtäjien sprinttikiintiö on viisi hiihtäjää. Etukäteen ei kenelläkään suomalaisella ole "omaa" paikkaa. Nimeämme joukkueeseen Vuokatin kilpailun aika-ajon kaksi parasta ja loppukilpailun kaksi parasta hiihtäjää. Mikäli aika-ajoon parhaat pärjäävät myös loppukilpailussa, valitaan joukkueeseen aika-ajon seuraavaksi nopeimmat. Viides hiihtäjä on jälleen valmentajien harkinnassa, Hietanen kuvailee.

Düsseldorfissa hiihdetään 28.-29.10.2006 vapaalla hiihtotavalla. Naiset kilpailevat 800 metrin radalla ja miehet 1,5 km:n.  Lisätietoja kisasta: http://www.schnee-in-duesseldorf.de/.