Uutisen päiväys

29.11.2012← Takaisin

Dalenilla selvät odotukset Rukan maailmancupista

  Suomen maastohiihtomaajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalenilla on selkeät odotukset Rukan kisaviikonlopun suhteen. - Kymmenisen astetta pakkasta, ehkä pientä lumisadetta, Dalen nauraa.

  Rukan maailmancupin joukkueeseen on kuluneella viikolla tullut muutamia muutoksia sairastapausten vuoksi. Kurkkukivun takia kilpailun väliin jättäneen Lari Lehtosen tilalle kansainväliseen ryhmään nousi Iivo Niskanen. Niskasen tilalle kansalliseen ryhmään valittu Ari Luusua kuitenkin sairastui, joten hänen tilalleen nousi Jussi Simula.
  - Naisten joukkueeseen ei ole tullut muutoksia maanantain jälkeen, Dalen kertoo.
   


  Suomen naishiihtäjistä Aino-Kaisa Saarinen lähtee hakemaan hyviä suorituksia viikonlopun kisoista.
  - Vähintäänkin lähden kympin sakkiin hiihtämään, mutta jos kaikki natsaa kympin kisassa, niin palkintopallille tai ainakin sen tuntumaan on tavoitteet, Saarinen kertoo.
  Rukalla annetaan myös näyttöjä Tour de Ski’tä varten.
  - Jos sprintissä menisi paremmin kuin aikaisempina vuosina ja pääsisin jatkoon. Muilta matkoilta odotan vähintään pisteitä, Laura Ahervo kertoo.
  Anne Kyllösellä on kisaviikonloppuun selvät tavoitteet.
  - Sprintissä finaaliin, vaparilla pistesija ja kympillä viidentoista kahdenkymmenen sakkiin, Kyllönen ilmoittaa.
  Mona-Liisa Malvalehto odottaa innolla kisaviikonloppua, valmistautuminen on sujunut odotetusti ja nainen on ollut koko pohjoisen kiertueen terveenä.
  - Sprinttirata on aika raaka, siinä on selkeät nousut ja laskut, ja neljä latua, joilla nopeammat pääsevät ohittamaan, Malvalehto kertoo.

  Mieshiihtäjissä tuli sairastapausten takia pieniä muutoksia.
  - Ei vaikuta muuten omaan tekemiseen, kuin on eri vaatteet ja maajoukkueen huoltopalvelut käytettävissä, Niskanen kertoo.
  Rukan sprinttilatu kuuluu Anssi Pentsisen suosikkeihin.
  - Se on sopivan mittainen ja erot tulevat hiihtämällä. Omana tavoitteena on hiihtää kansainvälistä vauhtia. Viime vuonna olin finaalissa, joten se on minimivaatimus. Sprintti kuitenkin hiihdetään erä kerrallaan, Pentsinen sanoo.
  - Olen äärimmäisen hyvä harjoittelemaan ja äärimmäisen huono lepäämään. Viikonloppuna nähdään, olenko malttanut levätä riittävästi. Kolmen kisan jälkeen voin sanoa suoraan, että vika on tähän saakka ollut suksen päällä eikä suksissa, keväällä suksimerkkiä vaihtanut Sami Jauhojärvi kertoo.

   

  Rukan maailmancupin mieshiihtäjät:

  Miehet:
  Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Matias Strandvall, Toni Ketelä, Ville Nousiainen, Anssi Pentsinen ja Iivo Niskanen.

  Miesten kansallinen ryhmä:
  Kalle Lassila, Niklas Colliander, Kari Varis, Antti Häkämies ja Jussi Simula.