29.11.2007← Takaisin

Curtoni pujotteli voittajaksi Ounasvaaralla

Eilisen Eurooppa-cupin pujottelun toinen Italian Irene Curtoni paransi tänään laskujaan ja otti voiton ylivoimaisesti tiiviin EC-kilpailurupeaman päätöskilpailussa Rovaniemellä. Jessica Honkonen jatkoi hyviä esityksiään.

Toinen kilpailupäivä Rovaniemen Ounasvaaralla päättyi italialaisjuhliin, kun 22-vuotias Irene Curtoni, tiistaisen kilpailun kakkonen, nappasi voiton ennen Saksan Monika Springl’ä. Springl hävisi Curtonille reilun sekunnin. Kolmanneksi laski itävaltalainen Verena Höllbacher 1,27 sekuntia Curtonille jääneenä.

Suomalaisittain päivä oli jälleen positiivinen. Ensimmäisellä kierroksella virheitä tehnyt ja sijalta 12. toiselle kierrokselle lähtenyt Jessica Honkonen nousi lopulta 7:nnelle sijalle, jääden voittajasta 2,28 sekuntia. Ensimmäisen kierroksen melko pitkällä portin välillä merkattu rata ei sopinut Honkoselle, eikä hän löytänyt rytmiä laskun aikana.

- Toisen kierroksen rata oli tiheämpi, mutta ei minun laskuni siinäkään huippuveto ollut. Tyytyväinen täytyy kuitenkin olla Rovaniemen kokonaistulokseeni, jutteli Honkonen iloisesti kilpailun jälkeen.

Honkonen oli asettanut tavoitteeksi sijoittua tällä kaudella muutamaan otteeseen kymmenen parhaan joukkoon Eurooppa-cupeissa. Nyt tavoite on saavutettu, mutta jalat pysyvät tiukasti maassa.

- Tavoitteet eivät ainakaan vielä ole muuttuneet, vaikka nyt onnistuinkin. Lisää samanlaisia sijoituksia on tietysti haussa. Nyt ne ovat realistisia ja lähtönumeroakin sain hilattua paremmaksi, mietti Honkonen.

Myös Tii-Maria Romar jatkoi hyviä otteita ja oli tiistain tapaan 12:s. Ensimmäisellä kierroksella hän oli viidenneksi nopein, mutta ei täysin onnistunut toisessa laskussaan. Emma Happonen onnistui laskemaan eiliseen tapaan toiselle kierrokselle, mutta ei päässyt toista laskua maaliin.  Muut tytöt karsiutuivat jo ensimmäisellä kierroksella.

Suomen joukkueen kokonaispanos Rovaniemen Ounasvaaralla oli erittäin positiivinen. Rankan Eurooppa-cupin kilpailuputken jälkeen valmentaja Pasi Martikainen iloitsi joukkueen puolesta ja kertasi onnistumisia.

- Seuraavassa kilpailussa lähtönumeroarvonnassa top 15 joukossa on kaksi suomalaista Honkonen ja Romar. On kiva huomata, että asiat ovat menneet oikeaan suuntaan. Myös muilla tytöillä on onnistuessaan mahdollisuudet korkealle, potentiaalia siis löytyy, kertoi Martikainen ja arveli, että seuraaviin EC-kisoihin Keski-Eurooppaan lähtee kolmen tytön joukkue.