Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Crossilaskijoilla kunto ja fiilis kohdallaan

    Freestylehiihdon Ski cross -joukkue palasi ensimmäisenä joulun vietosta tositoimiin ja hioi taitojaan Rukalla. Pienet terveydelliset takaiskut eivät ole laskijoita lannistaneet, ja kisakautta odotetaan jo kuumeisesti.

    31.12.2007

    Etelä- ja Keski-Suomen kärsiessä lumipulasta suuntasivat Ski cross -laskijat heti joulun jälkeen Rukalle. Valmentaja Heikki Kervisen johdolla rakennetut suorituspaikat takasivat hyvät olosuhteet joukkueen kisakunnon viimeistelylle. Erityisen tyytyväinen joukkue oli lumileiripäivien kolminkertaistumiseen ennen ensimmäistä maailmancupia viime kauteen verrattuna.

    Marraskuussa lasketun Crossmax-tourin kisan jälkeen urheilijoiden kehityskohteet analysoitiin ja siitä lähtien jokainen on pystynyt kehittämään yksilöllisesti ominaisuuksiaan. Söldenin kisassa kovassa vauhdissa ollut Juha Haukkala on pitänyt kiinni hyvästä kestävyydestään.
    - Rutiinia on tullut laskemiseen lisää, enää ei tarvitse edelliskausien tavoin lähteä kisoihin harjoittelemaan. Nyt on laskettu täysiä marraskuun lopusta lähtien ja valmista on, hieman vatsaflunssan oireista leirin viimeisenä päivänä kärsinyt Haukkala kertoi.
    Myöhäisen maailmancupkauden aloituksen laskijat kokevat toisaalta hyvänä ja toisaalta huonona asiana. Alkutalven kilpailujen peruuntumista ei tarvitse pelätä ja harjoitusleireillekin löytyy lunta marraskuussa. Toisaalta laskijat haluavat paljon kilpailustartteja.
    - Mielellään olisimme laskeneet joulukuussakin kilpailuja. Tietysti nyt olen saanut laskuni tasapainoisemmaksi ja ”aallot” kulkevat entistä paremmin, luottavainen Petri Ruotsalainen pohti puolentoista kuukauden kilpailutauon merkitystä.
    Tammikuun 12. päivänä maailmancupin avaava Ranskan Les Contamines on perinteinen Ski crossin kilpailuareena. Haukkalan ja Ruotsalaisen lisäksi kisaan lähtevät Juhani Vainio sekä nuori lupaus, maajoukkueen mukana harjoitteleva Samu Ruoppa. Vainio on joutunut antamaan tasoitusta kilpakumppaneilleen saatuaan tällin päähänsä Söldenin kisassa. Kahden ja puolen viikon tauon aikana Vainio kuntoutui hyvin ja on pystynyt keskittymään muun muassa starttien harjoittelemiseen.
    Valmentaja Kervinen odottaa koko joukkueelta hyviä tuloksia ensimmäisestä kilpailusta lähtien. Kovaa vanhempien konkareiden takana tuleva Ruoppa on hyvä esimerkki siitä, kuinka peruslaskutaidon ollessa kunnossa crossilaskijan ominaisuudet ovat opittavissa kovalla työllä ja tahdolla.
    Ski cross -joukkueen kunto testataan siis 12.1.2008 Les Contaminessa. Seuraavat kilpailut lasketaan 16. ja 20. tammikuuta Ranskan Flainessa ja Itävallan Kreischbergissa.