14.8.2007← Takaisin

Courchevelin FIS kesä GP päätyi norjalaisvoittoon

Norjan Björn Einar Romören otti voiton mäkihypyn FIS kesä GP:n toisessa osakilpailussa. Ranskan Courchevelissa HS132 mäessä käydyssä kilpailussa toiseksi sijoittui Puolan Adam Malysz ja kolmanneksi Saksan Georg Späth. Janne Ahonen oli jälleen kymmenes.

Malyszin 1,1 pisteellä voittanut Romören ei täysipainoisesti osannut iloita kärkisijastaan ja Suomen valmentaja Janne Väätäinen kiteytti tilanteen: ”Kyllä kaikki täällä olivat sitä mieltä, että kilpailun paras hyppääjä ei voittanut.”

Olosuhteilla oli jälleen sormensa pelissä.  Tusinan ensimmäisen hyppääjän jälkeen virtaukset kääntyivät takatuuleksi. Edun saivat mm. Norjan ykkösmiehet, jotka oli sijoitettu alkupäähän, koska he eivät olleet mukana FIS kesä GP:n ensimmäisessä osakilpailussa.  Kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtaneet Romören ja Roar Ljökelsöy hyppäsivät ensimmäisellään 127 metriä. Romörenin 114 metriä toisella riitti niukkaan voittoon 229,8 pisteellä. Ljökesöyn 110,5 metriä pudotti hänet sijalle 11. Kilpailun viimeistä edellisenä aloittanut Malysz hyppäsi ensimmäisellään 119,5 metriä ja ylti samaan myös toisellaan, pisteet 228,7. Saksan Georg Späthin (numero 39) hypyt olivat 117 ja 122,5 metriä ja pisteet 227,6.

Suomalaisista paras oli jälleen Janne Ahonen, kymmenes. Janne Happonen oli 20:s, Veli-Matti Lindström 21:s ja Harri Olli 24:s. Kalle Keituri ei yltänyt kilpailun toiselle kierrokselle.

”Courchevelissa olosuhteet olivat muuten erinomaiset, sääli että tuuli teki kisasta vähemmän mukavaa katsottavaa,” harmitteli Janne Väätäinen. Suomalaisten suorituksissa hän näki jälleen edistystä. ”Ei tässä ole mitään epäilyjä, miten edetään. Meidän täytyy vaan edelleen opetella kilpailemaan. Janne Ahosen suoritukset olivat askel parempaan edellisestä kilpailusta, halu näyttää on kova ja siitä seuraa yliyrittämistä. Molemmat juniorit, Janne Happonen ja Harri Olli osoittivat olosuhteiltaan tasapuolisemmalla toisella kierroksella hyviä otteita. Kokonaisuus näyttää positiiviselta. Isompaa vaihdetta vaan silmään ja matka jatkuu,” kiteytti Väätäinen.