Uutisen päiväys

22.3.2009← Takaisin

Colognan etumatka liikaa muille kilpakumppaneille – Jauhojärvi taipui loppukirikamppailussa

    Sami Jauhojärvi oli parhaana suomalaisena 11:s 15 kilometrin vapaalla Falunissa. Takaa-ajokilpailun voitti Sveitsin Dario Cologna, Ranskan Vincent Vittoz oli toinen ja Venäjän Aleksander Legkov kolmas.

    Muista suomalaisista Matti Heikkinen oli 20:s, Juha Lallukka 30:s ja Martti Jylhä 72:s. Jauhojärven sijoitusta muutettiin maalikameratarkastuksen jälkeen, hän oli aluksi yhdeksäs.
    Matkaan lähti ensimmäisenä Cologna, hänellä oli melkein minuutin etumatka toisena kisaan lähteneeseen Legkoviin. Sveitsiläistä ei kukaan saavuttanut, vaan hän sai hiihtää yksin maaliin saakka. Vittoz ja Legkov taistelivat kahdestaan seuraavista sijoista.
    Jauhojärvi ilahdutti hyvällä vapaallaan, vaikka mies tunnetaankin vahvana perinteisen hiihtotavan miehenä. Jauhojärvi oli kuitenkin pettynyt loppukirikamppailuunsa.
    ”Ihan ok hiihto, mutta jälleen kerran loppukiri oli huono. Ottaa päähän, mutta ensi kaudella lähdetään uusin asein liikkeelle”, Jauhojärvi kommentoi harmistuneena.
    MM-kisoissa pronssia ottanut Heikkinen pysyi koko hiihtonsa ajan 20 parhaan joukossa, josta hän oli tyytyväinen.
    ”Hiihto oli sellaista ryhmässä hiihtämistä, jossa sai välillä tehdä iskuja. Tähän on hyvä lopettaa kausi ja suunnata seuraavaan kauteen ”, Heikkinen totesi.
    Vapaan hiihtotavan erikoismiehen Lallukan meno oli erittäin vauhdikasta. Hän nousikin hienosti monta pykälää ylöspäin.
    ”Hyvää vapaata. Porukassa hiihdettiin, joten sain aikalailla vetää koko letkaa. Aamulla epäilin, että tulos olisi huonompi, koska lihakset eivät oikein olleet palautuneet eilisestä ”, Lallukka sanoi.

    Maailmancupin voitti Sveitsin Dario Cologna, jonka hän varmisti viimeisessä osakilpailussa. Paras suomalainen oli Jauhojärvi, joka oli loppupisteissä viides.

    Italian Pietro Piller Cottrer vei normaalicupin ja sprintticupin voitti Norjan Ola Vigen Hattestad.

    Tulokset ja maailmancupin loppupisteet: www.fis-ski.com