Uutisen päiväys

21.3.2009← Takaisin

Cologna yhdistelmäkilpailun nopein - Heikkinen 12:s

    Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena 12:s Falunin yhdistelmäkilpailussa. Maailmancupin toiseksi viimeisen kilpailun voitti Sveitsin Dario Cologna ja Ruotsin Marcus Hellner oli toinen. Saksan Tobias Angerer sivakoi kolmanneksi.

    Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 14:s, Juha Lallukka 38:s ja Martti Jylhä 70:s.

    Final Tourissa pitää hiihtää kaikki neljä etappia saadakseen maailmancupin pisteitä, joten pisteet jaetaan vasta sunnuntaina viimeisessä osakilpailussa.
    Lauantaina kilpailun ratkaisu tapahtui 17,8 kilometrin kohdalla, kun Cologna lähti omille teilleen. Takaa-ajajat yrittivät vimmatusti saada sveitsiläisen kiinni, mutta eivät onnistuneet. Loppukirikamppailussa voitosta taisteli kuusi miestä.
    Heikkisellä eilinen prologi meni penkin alle, mutta lauantaina miehen meno oli pirteämpää. Hän lähti heti alkukilometreillä tykittämään hurjaa vauhtia.
    ”Ihan hyvä suoritus, koska edelliset kilpailut ovat olleet vaikeita. Vapaallakin hiihdin sellaista hyökkäävää hiihtoa, härnäten samalla muita. Sukset luistivat, joten olen tyytyväinen kisaani”, Heikkinen totesi.
    Taisteluasenteella liikenteeseen lähtenyt Jauhojärvi oli pettynyt maalintulon jälkeen. Suomalainen tipahti kärkikamppailusta vapaan osuudella, mutta perinteinenkään ei mennyt ihan odotetulla tavalla.
    ”Ei kait siinä, suksilla ei tänään päässyt mihinkään. Alamäessäkin hävisin turhan paljon muille. En ole tyytyväinen hiihtooni, pettynyt olo tällä hetkellä”, Jauhojärvi harmitteli.
    Lallukka ja Jylhä eivät hätyytelleet kärkikymmenikköä, vaan he olivat tällä kertaa kaukana kärjestä. Lallukka kuitenkin teki hyvää hiihtoa vapaalla osuudella.
    ”Ihan hyvä yhdistelmäkilpailu minulta. Tasaista menoa perinteillä, jota yritin säilyttää myös vapaalla”, Lallukka sanoi.
    Tulokset ja maailmancupintilanteet: www.fis-ski.com

    Maailmancup ja Final Tour päättyy sunnuntaina Falunissa naisten vapaan 10 kilometriin ja miesten 15 kilometriin.