Uutisen päiväys

5.7.2006← Takaisin

Christoph Schmid antaa yleisurheiluvalmentajan ammattitaitonsa sprinttereiden käyttöön

Erityisesti yleisurheiluvalmentajana ansioitunut Christoph Schmid tuo konsultin roolissa vankan kokemuksensa ja osaamisensa sprinttihiihtomaajoukkueen käyttöön. Zürichiläinen Schmid, 49, piipahti maajoukkueen leirillä jo toukokuussa ja on nyt toista kertaa tosi toimissa Vuokatissa.

Sprinttimaajoukkueen ohjelmassa oli toistamiseen radalla juostu testi, jossa miehet hakivat 4x800 metrin ja naiset 4x600 metriä sisältäneestä harjoituksesta kovuutta ja jaksamista kilpailujen jatkoeriin.

- Suomalaiset ovat usein erittäin nopeita aika-ajoissa, mutta eivät sen jälkeen. Silloin kuitenkin kisa vasta alkaa. Toivon, että voin tuoda myös taktista osaamista, Schmid kertoo.

Schmidin valmennettavista nimekkäin on Andre Bucher, joka voitti 800 metrillä MM-kultaa 2001. Suomen sprinttimaajoukkueen urheilijoita sveitsiläinen kehuu lyhyen tuttavuutensa perusteella motivoituneeksi ja mukaviksi.
- Joukkueessa on paljon potentiaalia, mutta paljon työtä on tehtävänä, Schmid tietää.

Sprinttereiden mukana Schmid on seuraavan kerran Ramsaun leirillä syyskuussa, sen jälkeen Saariselän ensilumen leirillä. Schmidin rooliin kuuluu avittaa myös Keski-Eurooppaan liittyvissä asioissa, kuten majoitusten järjestämisessä.

Usein Suomessa käynyt Schmid kuuli kuuli Suomessa avoinna olevista valmentajapesteistä vaimonsa suomalaisen ystävän kautta ja ilmaisi lajijohtaja Per-Ole Lindellille olevansa kiinnostunut auttamaan sprinttihiihdossa.

Kun vielä uusi päävalmentaja Magnar Dalenkin piti Schmidin mukaantuloa hyvänä ajatuksena, hän ryhtyi toimeen.

- Sydämeni on puoliksi suomalainen, Schmid hymyilee.