Uutisen päiväys

16.12.2006← Takaisin

Christoph Bieler voittoon Ramsaun yhdistetyssä

Kahden viikon tauko ei tuonut muutoksia kärkikolmikkoon. Anssi Koivuranta kiilasi itsensä hienosti toiseksi ja Ranskan Maxime Laheurte oli kolmas. Hannu Manninen oli yhteislähtökisan hiihto-osuuden ykkönen ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

Itävallan Christoph Bieler otti toisen perättäisen maailmancupin osakilpailuvoiton kotiyleisön riemuksi Ramsaussa. Samalla itävaltalainen nousi maailmancupin kokonaistilanteessa kärkeen. Suomen Anssi Koivuranta jatkoi mainioita esityksiään kauden kilpailuissa sijoittumalla toiseksi. Koivuranta on nyt noussut palkintopallille seitsemän kertaa. Osakilpailuvoitto odottaa vielä itseään, mutta näillä esityksillä sen aika koitaa varmasti pian. Tämän kauden uusi nimi tuloslistojen kärkipäässä, ranskalainen Maxime Laheurte otti kolmannen sijan.
- Oli jännitävä kisa aivan viimeiseen hyppyyn saakka. Anssi hiihti aivan upean hiihdon. Nuori mies oli itse tosi tyytyväinen suoritukseen ja kalustoon, Päävalmentaja Jouko Karjalainen kertoi kisan jälkeen.

Manninen nopein helpolla hiihto-osuudella

Yhteislähtökisan hiihto-osuuden ykkönen oli Hannu Manninen. Kilpailumuodon luonteenmukaisesti Manninen ei kuitenkaan kyennyt repimään hiihto-osuudella kovinkaan suurta eroa kanssakilpailijoihinsa. Kymmenen kilometrin hiihto sauvottiin 1,25 kilometriä pitkällä lenkillä. Lenkki kierrettiin kahdeksan kertaa. Lopputulosten kärki hävisi helpohkolla hiihto-osuudella Manniselle ainoastaan vajaat kymmenen sekuntia. Hannu Manninen kasasi itsensä hyvin varsinkin toiseen hyppyynsä ja sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi.
- Hiihtolenkki oli profiililtaan ehkä helpoin maailmancupissa. Reitillä oli yksi pitkä loiva nousu ja yksi lyhyt ja terävä. Sen lisäksi keli oli aika liukas, Karjalainen sanoi.
Hannu Manninen yritti alussa vetää letkaa hajalle, mutta ei siinä tällä kertaa onnistunut.
- Hannu siinä yritti tehdä eroa, mutta huomasi puolessa välissä sen olevan turhaa, eikä halunnut turhaan repiä kaikkia ulos koneesta. Hannulta kuitenkinhyvä suoritus kisassa, mikä ei missään tapauksessa ollut hänelle paras mahdollinen, päävalmentaja jutteli.

Jaakko Talluksen voimat katosivat

Jaakko Tallus väsähti hiihdon kahdella viimeisellä kierroksella pahasti. Hyppy kuitenkin kulki mukavasti ja mies nousikin sijalle 11. Talluksen sijoitus yhteislähdön jälkeen oli 36.
- Kuuden hiihdetyn kierroksen jälkeen tuli Jaakolle ongelmia. Voimat vain katosivat johonkin ja sen jälkeen ei pystynyt pitämään kovaa vauhtia yllä. Hypyt olivat ihan kohtalaisia, mutta ei todellakaan parasta Jaakkoa, Jouko Karjalainen selvitti.

Antti Kuisman kohtaloksi oli jäädä ensimäisenä urheiljana ulos kolmenkymmenen joukosta. Ville Kähkönen oli kisan 34. ja Janne Ryynänen 37.
Huomiseen Hurrikaani sprinttiin Suomen joukkueessa tapahtuu muutos. Antti Kuisman paikan ottaa Jouni Kaitainen.

Tulokset kokonaisuudessaan www.fis-ski.com

SportSignal

Tuomo Keskiväli