Uutisen päiväys

15.1.2011← Takaisin

Chapuis etevin yhdistetyn maailmancupissa Seefeldissä

  Ranskalainen nappasi kauden kolmannen voittonsa Itävallassa. Joukkuekilpailussa vahvasti esiintyneet norjalaiset miehittivät muut palkintopallisijat. Suomalaiset osallistuivat sairastelun vuoksi vain mäkiosuudelle.

  Yhdistetyn maailmancup jatkui Itävallan Seefeldissä. Mäkiosuuden voiton vei HS 106-mäessä Jason Lamy Chapuis. Ranskalaisen hypylle kertyi mittaa peräti 113 metriä ja hän pääsi ladulle yli minuutin etumatkan turvin ennen maamiestään Maxime Laheurtea. Erot kärjessä säilyivät selkeinä myös hiihto-osuudella ja Chapuis ylitti maalilinjan lähes puoli minuuttia ennen muita.

  Vahvasti jo eilisessä joukkuekilpailussa esiintyneet norjalaiset olivat iskussa tänäänkin ja miehittivät muut palkintopallisijat. Toiseksi nousi vahvana hiihtäjänä tunnettu Magnus Moan, joka lähti takaa-ajoon 25. sijalta 1.54 kärkeä perässä. Kolmas oli hyvää kautta hiihtävä Mikko Kokslien. Kokslien oli mäkiosuudella kahdeksas hypättyään 101,5 metriä. Eroa kärkeen oli ladulle lähdettäessä 1.26. Moan jäi Chapuis’ta lopulta 29,4 ja Kokslien 32,9 sekunnin päähän.

  Suomalaiset osallistuivat tänään vain mäkiosuudelle, koska joukkueessa on sairastettu viime aikoina. Janne Ryynänen oli mäkiosuuden jälkeen 12:s hypättyään 100,5 metriä. Hannu Manninen ja Joni Karjalainen hyppäsivät molemmat 92,5 metriä. Manninen oli mäkiosuuden 41:s ja Karjalainen 50:s.

  ”Hannu oli viikko sitten kipeänä ja lähti mukaan harjoittelemisenkin kannalta. Eilinen oli tiukka päivä ja hän tuli yöllä uudelleen kipeäksi. Poskionteloissa tuntui pahalta ja veto oli pois, eli ei ollut järkeä lähteä riskeeraamaan. Hannu lähti jo kotimatkalle ja hänellä on kuukausi aikaa harjoitella ennen Osloa”, kertoi päävalmentaja Kimmo Savolainen.

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Seefeldissä, jolloin kilpaillaan toinen henkilökohtainen kilpailu. Manninen ei kilpaile huomenna opiskelukiireidensä vuoksi ollenkaan, mutta Ryynäsen kohdalla on vielä kysymysmerkki.

  ”Janne on ollut flunssassa koko viikon. Aamulla oli paras olo tällä viikolla ja Janne kävi kokeilemassa muutaman pätkän kovempaa hiihtoa. Sen verran tukkoiselta tuntui kuitenkin, ettei ollut järkeä lähteä hiihtämään. Viime kisoissa hiihdot ovat olleet nousujohteisia, eli on typerää riskeerata. Jannen olisi kuitenkin tarkoitus startata huomenna, jos hänen olonsa ei tästä enää huonone”, lupaili Savolainen.

   

   

  Tuloskooste:

  FIS Yhdistetyn maailmancup

  15.1.2011 Seefeld AUT, HS 106/ 10,0 km

  1. Jason Lamy Chapuis FRA 25.33,2

  2. Magnus Moan NOR + 29,3

  3. Mikko Kokslien NOR + 32,9

   

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com