Uutisen päiväys

11.1.2005← Takaisin

Blardone Adelbodenin dramaattisen suurpujottelun voittoon - Palander kolmas

Sveitsin Adelbodnin hurjassa Chuenigsbärgli-rinteessä viime vuoden kakkonen, Italian Maximiliano Blardone piti pintansa ja otti voiton ennen USA:n Bode Milleriä. Viime vuoden voittaja Kalle Palander sijoittui kolmanneksi.

Miesten alppisirkus sai tänään jatkoa, kun Sveitsin Adelbodenissa laskettiin kauden kuudes suurpujottelu.

Kisaan starttasi kolme suomalaista kun Palanderin lisäksi mukaan lähtivät Sami Uotila ja Jukka Rajala. Toiselle kierrokselle ei kuitenkaan valitettavasti päässyt kuin Palander, Uotilan ollessa ensimmäisen kierroksen 34. nopein. Jukka Rajala ajoi ensimmäisen laskunsa ulos ja näin ollen keskeytti.

Kisan voittoon laski Massimiliano Blardone. Italialainen otti niukan voiton ennen palkintopallikorokkeelle jälleen palannutta Yhdysvaltojen Bode Milleriä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Sveitsin Didier Defago tuotti kotiyleisölle pettymyksen laskiessaan toisen laskunsa ulos.

Suomen Kalle Palander otti hienosti paikan kärkikolmikosta. Palkintopallipaikan kolmannella sijallaan napannut suomalainen jäi lopputuloksissa 39 sadasosaa Blardonen taakse, kun Miller oli Palanderia reilut kaksi kymmenystä nopeampi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä ollut Palander oli tyytyväinen suoritukseensa ja kiitteli Pasi Laitakarin suunnittelemaa rataa.

- Ylhäällä lasku vähän karkasi. Välissä oli hyvä, kun taas sitten lopussa en ottanut tarpeeksi riskiä. Loppumetreillä oli tosi pahasti varjoa. Rata oli kuitenkin todella hyvä ja sopi minulle, Palander kiitteli ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Adelbodenin jyrkässä rinteessä nähtiin hurjan näköisiä ulosajoja, joista sydäntä kylmäävimmän teki  toisella laskullaan Yhdysvaltain Daron Rahlves, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kolmantena. Radan huimassa loppulaskussa hän pyöri hurjia voltteja ja päätyi ison turvatyynyn kautta suoja-aitaan - ja kömpi sieltä hetken kuluttua ylös ja kertasi tovin kuluttua tapahtunutta edellään laskeneen joukkuetoverinsa Bode Millerin kanssa. Ilmeisesti tärskystä selvittiin pelkällä säikähdyksellä.


Adelbodenin suurpujottelun lopputulokset:

1. Massimiliano Blardone, ITA  2.19,84
2. Bode Miller, USA   +0,18
3. Kalle Palander, FIN   +0,39
4. Benjamin Raich, AUT   +0,70
5. Lasse Kjus, NOR   +0,82
6. Fredrik Nyberg, SWE   +0,88
7. Marc Berthod, SUI   +1,14
8. Christoph Gruber, AUT   +1,19
9. Ales Gorza, SLO   +1,42
10. Bruno Kernen, SUI   +1,49

Muut suomalaiset:

Sami Uotila, 34.
Jukka Rajala, keskeytys