26.11.2005← Takaisin

Björgen-Kuitunen -pari naisten perinteisen hiihdon kärjessä myös Rukalla

Norjan Marit Björgen oli myös Rukan maailmancupin 10 km:n sankari ja Suomen Virpi Kuitunen hänen ykköshaastajansa. Kolmanneksi sijoittui Saksan Claudia Kuenzel.

Voitosta voittoon kulkeva Björgen kiitteli perinteisen kympin jälkeen rataa ja suksiaan. Päivän hiihto oli hänen mielestään nyt parempi kuin vastaava viikko sitten Beitostölenissä. Ja suunta on aina vain ylöspäin.
- Toivon, että kuntoni koko ajan paranee ja on parhaimmillaan helmikuussa Torinossa. Olen kesällä harjoitellut kovaa ja uskon, että se tuo tulosta.

Suomen Virpi Kuitunen oli kilpailussa hienosti toisena, vaikka joutuikin vielä antamaan Björginille periksi lähes puoli minuuttia, tasan 29 sekuntia. Kuitunen tuli maaliin niukasti ennen norjalaista kamppaillen tiukasti kakkossijasta Saksan Kuenzelin kanssa. Sekunnit kääntyivät suomalaisen hyväksi 4,7 sekunnilla. Kauden toinen maailmancupin kakkossija oli selvä.
Virpi Kuitunen totesi hiihdon lähteneen liikkeelle huonommin kuin hän oli toivonut. Väliajoissa hän kuitenkin oli kaiken aikaa kärkikolmikossa. Kuusamolaisten urakointia radan kuntoon saamiseksi Kuitunen kiitteli sanomalla sen olleen koko matkaltaan hyvässä kunnossa – ja rankka, niinkuin maailmancupin tasolla pitääkin.
Sunnuntain vapaan hiihtotavan kilpailuun Kuitunen lähtee parantamaan viime vuoden ”loistavaa” sijoitustaan (36:s) vastaavalla matkalla.
- Hyvä kun pääsisin maailmancupin pisteille, oli tämän päivän heitto.

Saksan Claudia Kuenzel ei aikaisemmin ole erityisemmin viihtynyt perinteisen hiihtotavan kilpailuissa. Nyt tuli uran paras sijoitus perinteisellä ja aikaisempi vastemielisyys on nyt voitettu. Erityisesti saksalaista tyydytti oman joukkueen hyvä kokonaispanos (Viola Bauer 8:s, Stefanie Böhler 12:s).

Suomalaisista Aino-Kaisa Saarinen hiihti hänkin taas erinomaisesti ja sijoittui jälleen kuudenneksi. Saarisen alkuvauhti lupasi jopa parempaa sijoitusta.
- Hiihto lähti kulkemaan ja annoin mennä reippaasti. Pari kilometriä ennen maalia se jämähti. Seinä tuli vastaan, kuvasi hollolainen, kuitenkin hymyillen. Tulee vielä aika, jolloin hän jaksaa maaliin asti täysillä.

Kolmanneksi paras suomalainen oli Kirsi Välimaa, joka hiihdon jälkeen totesi tuntemuksensa paremmiksi kuin viikko sitten Beitostölenissä.
- Eteenpäin tässä mennään koko ajan. Varsinkin loppu sujui nyt hyvin, hän kuvaili. Välimaan sijoitus parani viikontakaisesta yhdellä, 19:s.

Välimaan jälkeen tuli maailmancupin pisteille lisää suomalaisia, kun Riitta-Liisa Lassila oli 20:s ja Elina Hietamäki 21:s.