Uutisen päiväys

12.12.2010← Takaisin

Björgen ja Jönsson sprintin voittoihin Davosissa – Muranen paras suomalainen 7.

  Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Suomen hiihtäjät eivät yltäneet finaaleihin. Naisista parhaiten menestyivät Pirjo Muranen ja Riikka Saraoja, jotka karsiutuivat välierissä. Naisten sprintin vei norjalainen Marit Björgen, toiseksi hiihti Italian Arianna Follis ja kolmanneksi Puolan Justyna Kowalczyk. Miesten sprintissä voittoon hiihti Ruotsin Emil Jönsson. Toiseksi sijoittui venäläinen Aleksei Petuhovin ja Sveitsiläinen Dario Cologna hiihti kolmanneksi.

  Pirjo Muranen:
  - Tosi hyvän tuntuista, kauden parasta hiihtoa. Harmitti että jäin finaalista. Mäessä jäin harmillisesti jumiin saksalaisen taakse, joka hieman hyytyi vaikka itsellä olisi vielä riittänyt paukkuja. Tulin Davosiin vasta eilen ja olen saanut rauhassa treenailla tämän viikon, valmistautuminen on mennyt suunnitelmien mukaan. Tänään sain itsestäni hyvin irti ja tämä oli paras hiihtoni Davosissa. Korkean paikan kisat ovat olleet minulle hieman vaikeita, joten tähän voi olla tyytyväinen.
  Huoltoryhmälle kiitokset, he olivat tänään onnistuneet erinomaisesti ja suksi luisti hyvin. Täältä lähden nyt kotiin lepäilemään ja treenailemaan. Tour de skiin jätän suosiolla väliin sillä päätähtäimeni on MM-kilpailut ja haluan keskittää parhaan iskuni sinne.

  Riikka Sarasoja:
  - Prologi oli tosi tahmeata menoa ja eilinen painoi jonkin verran jaloissa. Eka erä sujui hyvin, mutta toka erä oli vaikea. Kisa meni kuitenkin nousujohteisesti. Ruka otti aikaa palautua, mutta eilinen oli hyvä kisa vaikeissa olosuhteissa. Sain kuitenkin hyvin kerättyä pisteitä. Tämäkin oli hyvä kisa ja ok sijoitus. Sopivasti jäi hampaankoloon tulviin kisoihin, vaikka olenkin tyytyväinen sijoituksiin. Välineisiin olen todella tyytyväinen, suksi toimi ja luisti hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.

  Päävalmentaja Magnar Dalen:
  - Tytöt olivat tänään ok ja hyvä taistelu kisan lopussa. Pirjo ja Riikka hiihtivät hyvin välierässä. Rata oli hieman liian pitkä heille ja tahti kiristyi loppua kohti. Pirjo jäi harmillisesti finaalista. Pojat olivat tänään hieman pettymys. Taso miesten sprintissä oli todella kova. Davosin kilpailu on kuitenkin luonteeltaan toisenlainen kuin MM-laduilla, koska Sveitsissä hiihdetään korkealla, noin 1 500 metrin korkeudessa. Holmenkollen on lähellä merenpinnan tasoa.

  Aino-Kaisa  Saarinen oli karsinnan 64.
  Suomen miehet karsiutuivat  pudotuseristä, parhaana Lasse Paakkonen oli lopputuloksissa 32. ja Martti Jylhä 33.


  Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan La Clusazissa.


  SPRINTIT, DAVOS, SVEITSI

  Miehet, 1,4 km (v)

   1. Emil Jönsson          SWE
   2. Aleksei Petuhov      RUS
   3. Dario Cologna         SUI
   4. Fulvio Scola          ITA
   5. Nikolai Morilov       RUS
   6. Federico Pellegrini   ITA

  Naiset, 1,4 km (v)

   1. Marit Björgen         NOR
   2.
  Arianna Follis        ITA
   3. Justyna Kowalczyk     POL
   4. Kikkan Randall        USA
   5. Petra Majdic          SLO
   6. Astrid Jacobsen       NOR
   7.
  Pirjo Muranen        FIN


  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi