Uutisen päiväys

7.1.2007← Takaisin

Begg-Smith voitti, Kallas paras suomalainen

Olympiavoittaja Australian Dale Begg-Smith voitti kauden ensimmäisen kilpailun Kanadan Mont Gabrielissa. Toiseksi laski Ranskan Guilbaut Colas ja kolmas oli Kanadan Alexandre Bilodeua. Suomalaisittain kausi ei lähtenyt käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. Eemeli Kallas oli paras suomalainen laskien sijalle 14.

Mont Gabrielissa Kanadassa laskettiin kumparelaskun maailmancupin avaus sateisessa ja sumuisessa säässä. Nuoret suomalaislaskijat näyttivät, että matka maailmankärkeen ei ole enää pitkä. Eemeli Kallas jäi finaalipaikasta 0,3 pistettä, eikä Juuso Lahtelan 17. sija ole huono suoritus, vaikkakin suomalaiset ovat tottuneet ottamaan kumparelaskussa vastaan vain palkintosijoja. Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli kokonaisuuteen tänään suhteellisen tyytyväinen.
- Tasainen kisa tänään. Nuoriso osasto laski tänään hyvin. Savotta on alkanut, nuoria laskijoita työnnetään kohti maailmankärkeä ja Eemeli näytti tänään, että suunta on ainakin oikea, kertoi Lehtikallio.

 

Viime kauden kokonaiscupin kolmonen Sami Mustonen ei ole tottunut jäämään finaalin ulkopuolelle. Mustonen on kolmen viime kauden aikana ollut viisitoista kertaa putkeen finaalissa. Mont Gabrielin alkukisassa Mustonen horjahti ennen ensimmäistä hyppyä ja tuli alas hieman epätasapainossa ja edessä oli karsiutuminen finaalista.
- Harmittaa. Ja paljon. Laskin kaikissa harjoituksissa erittäin hyviä laskuja ja samanlaisella suorituksella paikka viiden joukossa olisi ollut mahdollinen, nyt kuitenkin kävi näin. Deer Valleyssa sitten takaisin finaalikantaan, lopetti Mustonen.

 

Koko joukkue odottaa innolla pääsyä laskemaan kunnon mäkeen. Salt Lake Cityssä sijaitseva hiihtokeskus oli näyttämönä 2002 olympialaisissa, kun Janne Lahtela voitti olympiakultaa. Kisarinne on pitkä ja jyrkkä mikä sopii suomalaisille.
- Mukava päästä kunnon mäkeen laskemaan. Deer Valleyssä laskutekniikka näyttelee suurinta osaa. Siellä ei lanailemalla pärjää vaan pitää laskea kuin miehet, täräytti Lehtikallio.

 

Luusualla epäonni jatkuu, mutta tällä kertaa ei rinteessä

 

Joukkueen saapuessa tiistaina Montrealiin Joukkueen matkatavarat olivat hukassa. Muu joukkue sai tavaransa seuraavana päivänä, mutta Luusuan tavaroiden kohdalla lentoyhtiö ilmoitti tavaroiden olevan ensin Euroopassa ja sitten Torontossa Kanadassa. Matkatavarat eivät ikinä löytäneet perille Montrealiin ja Luusua joutui seuraamaan kauden avauksen sivusta. Nyt koko joukkue toivoo, että Luusuan tavarat saadaan seuraavaan kisaan Deer Valleyhin ja mies mukaan tosi toimiin. Varmuuden vuoksi Luusualle on jo tilattu Japanista uudet välineet, jos laukkua ei löydy.
- On tämä ihmeellistä miten nykypäivänä voi olla mahdollista, että tavarat häviää tällä tavalla. Maksamme vielä lisähintaa siitä, että varmasti saamme suksipussit ajoissa määräpaikkaan, mutta näköjään maksamme liian vähän, lopetti tuohtunut Lehtikallio.

 

Mont Gabriel, Kanada

 

KUMPARELASKU

 

MIEHET

1. Dale Begg-Smith              AUS              25.74

2. Guilbaut Colas                 FRA              25.59

3. Alexandre Bilodeau          CAN             25.55

14. Eemeli Kallas

17. Juuso Lahtela

32. Harri Kyllönen

33. Sami Mustonen

 

NAISET

1. Shannon Bahrke               USA              24.60

2. Sara Kjellin                      SWE              24.59

3. Margarita Marbler            AUT              24.46