Uutisen päiväys

7.3.2006← Takaisin

Arianna Follis yllätti naisten sprintissä - suomalaisilla vaisu päivä

    Italian Arianna Follis voitti tiistai-iltana Ruotsissa Borlängenin raviradalla käydyn maailmancupin sprinttikilpailun. Virpi Kuitunen oli paras suomalainen yhdeksäntenä.

    Follis otti ensimmäisen maailmancupin voittonsa. Toiseksi hiihti huippuvauhtinsa uudelleen löytänyt Norjan Marit Björgen. Kolmas oli Kanadan Sara Renner ja neljäs Ruotsin Emilie Öhrstig.

    Borlängenin sprintti käytiin erikoisissa olosuhteissa raviradalla. Falunista parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitseva Borlänge isännöi maailmancupia nyt kolmannen kerran. Naisten rata oli 750 metrin mittainen, jonka kiertämiseen voittaja kulutti vain 1.46,9.

    Arianna Folliksen voitto oli yllätys, vaikka hän on hiihtänyt useasti sprinteissä kymmenen joukkoon. Hänen paras maailmancupin sijoituksensa ennen voittoa oli seitsemäs Dusseldorfin sprintissä viime lokakuussa. Torinon olympialaisissa Follis oli sprintin seitsemäs.

    Marit Björgen on osoittanut toipuneensa olympialaisten aikaisesta sairastelusta ja olevansa jälleen kova kaikilla matkoilla. Lauantaina hän otti maailmancupin voiton Vasaloppetin 45 kilometrin matkalla ja ylsi nyt tiistaina toiseksi sprinttimatkalla.

    Suomalaisten iltapuhde alkoi Borlängenissä lupaavasti, kun kaikki kuusi naista pääsivät jatkoon. Heistä parhaana oli Pirjo Manninen viidenneksi nopeimpana.

    Jatko ei sujunut yhtä hyvin. Virpi Kuitunen pääsi ainoana suomalaisena puolivälieristä jatkoon. Kuitusen välierästä tuli kuitenkin tuskainen, sillä oikeasta lonkasta muljahti nivel heti lähdössä ja hän linkutti tuskaisena hiihdon jälkeen pois maalialueelta.

    "Ei se ole nyt vaivannut pitkään aikaan, mutta se ärtyi Tampereen SM-kisoissa ja Vasaloppetin jälkeen se on ollut vähän kipeä. Aika-ajossa oli jo pientä särkyä, mutta välierän lähdössä horjahdin aika monta kertaa ja sen jälkeen vihlaisi joka potkulla", Kuitunen kuvasi.

    Maailmancup jatkuu Falunissa keskiviikkona takaa-ajolla ja hieman tuskaisesta kokemuksestaan huolimatta Kuitunen uskoi hiihtävänsä.

    "Katsotaan, jos ei tämä nyt ihan hirveäksi heittäydy."

    Aino-Kaisa Saarinen oli lopputuloksissa 11:s, Riikka Sarasoja 13:s, Kati Venäläinen 14:s, Pirjo Manninen 16:s.

    Tulokset: www.fis-ski.com

    Lisätietoja: www.borlangeworldcup.com/