Uutisen päiväys

6.2.2007← Takaisin

Åressa päästiin vihdoin kilpailemaan

Kolme edellistä kisapäivää Åressa jouduttiin perumaan kovan tuulen ja lumisateen johdosta. Tänään Åressa paistoi aurinko ja kirpeä yli 15 asteen pakkanen helli katsojia ja urheilijoita.

Miehissä yllätysvoittaja

Miesten supersuurpujottelussa saatiin yllätysvoittaja, kun Italian 26 vuotias Patrick Staudacher nappasi voiton ennen toiseksi laskenutta Itävallan Fritz Stroblia, kolmas oli Sveitsin konkari Bruno Kernen.

Staudacher on MM-kisojen ensikertalainen ja heti ensimmäisessä startissa nappasi voiton. Staudacher ei ole sijoittunut kärkeen maailmancupissakaan, joten hän starttasi rinteeseen jo kilpailunumerolla 12. Staudacher saikin jännittää maalissa pitkään ennen kuin voitto varmistui.

Jouni Pellinen jäi voittajasta 1,82 sekuntia ja oli lopulta 33:s. Toinen suomalainen Andreas Romar jäi kärjestä kolmisen sekuntia ollen lopulta 48:s. Pellinen oli vielä hyvin mukana toisessa väliajassa, mutta sen jälkeen tapahtui jotain.
- Alku tuli erittäin hyvin. Tuntui tosi hyvältä laskea, mutta keskiosassa korneriin tullessa suksi vähän lipsahti ja kävin pehmoisen lumen puolellakin, kommentoi Pellinen.

Pärson palasi voittojen tielle

Naisten kisa toi aihetta juhlaan ruotsalaisille. Anja Pärson uusi supersuurpujottelun maailmanmestaruuden kotiyleisön silmien edessä Åressa. Toiseksi laski Yhdysvaltain Lindsay Kildow ja kolmas oli Itävallan Renate Götschl.

Pärsonin kausi ei ole maailmancupissa kulkenut mairittelevasti, mutta voitto kotikisojen ensimmäisessä lajissa sai Pärsonin suun hymyyn.
- Alkukausi on ollut minulle erittäin vaikea ja itseluottamuksen kanssakin on ollut ongelmia. Tämä tuntuu aivan upealta, kertoi iloinen Pärson Ruotsin tv:n haastattelussa.