Uutisen päiväys

13.2.2009← Takaisin

Antti Häkämiehen starttikielto jatkui jälleen

    Nuorten MM-hiihdoissa alkanut hemoglobiinin liian korkea taso ei tunnu alenevan.

    Antti Häkämiehen hemoglobiiniarvot ovat osoittautuneet edelleen liian korkeiksi. Nuorten MM-hiihdoissa saatua viiden päivän starttikieltoa seurasi ensimmäinen uusintatesti Suomessa heti MM-kisamatkan jälkeen. Tuolloin hemoglobiiniarvo oli 170,2 ja siitä seurasi uusi viiden päivän starttikielto, jonka jälkeen Antti Häkämies testattiin ADT:n toimesta uudelleen sunnuntaina 8.2. Uudenkin testin tulos oli liian korkea, arvona 170,0 kun 169,9 olisi oikeuttanut Antin palaamaan kilpaladuille.

    Antti Häkämiehen oli tarkoitus kilpailla tämän viikonlopun aikana Skandinavia Cupin kilpailuissa Ruotsissa, jonne hän oli jo matkustanut muun joukkueen mukana. Viimeisimmän testin tulos saavutti Antin vasta tänään 13.2. illan suussa, vaikka testinäyte olikin annettu jo viime sunnuntaina. Kun hemoglobiinitesti tehdään kilpailujen yhteydessä FIS:n virallisen testiorganisaation toimesta, tulos saadaan välittömästi. Sen sijaan seurantatestit tehdään kansallisen antidopingorganisaation toimesta ja testitulokset toimitetaan akkreditoidusta laboratoriosta suoraan FIS:lle, joka sitten ilmoittaa tulokset liitolle ja urheilijalle.

    Kovan onnen soturiksi luontaisesti korkeiden hemoglobiiniensa kanssa joutuneelle Antti Häkämiehelle aiotaankin nyt hakea mahdollisimman nopealla aikataululla SHL:n toimesta poikkeuslupaa FIS:ltä, jotta Antti saisi jatkaa kilpailu-uraansa vielä tämän talven aikana.

    Lisätietoja tarvittaessa Jari Piirainen, p. 040-586 2006