Uutisen päiväys

9.12.2007← Takaisin

Anssi Koivuranta yhdistetyn sprintin kuudes

    Yhdistetyn sprintti ratkaistiin jälleen niukalla erolla Trondheimissä kun Itävallan Christoph Bieler voitti kisan 0,3 sekuntia ennen Ranskan Jason Lamy Chappuisia. Anssi kolaroi kilpailun alkuvaiheessa, mutta sijoittui silti hienosti kilpailun kuudenneksi.

    Suomen Anssi Koivurannalla olisi ollut päävalmentaja Jouko Karjalaisen mukaan sanansa sanottavana kärkitaistelussa, mutta valittavasti Anssi kolaroi kisan alkuvaiheilla ja menetti Karjalaisen mukaan siinä vähintään 20 sekuntia. Lisäksi haaverissa kadonnut hiihtorytmi ja kärjen kiinni kurominen veivät aikaa ja voimia Anssilta. Karjalainen kertoi Koivurannan käyneen kilpailun jälkeen lääkärin tutkittavana.

    - Lääkäri totesi, että mitään luuvikoja ei ole syntynyt. Anssi joutuu pitämään oikeaan sääreen tulleen n. 15cm mittaisen ruhjeen päällä painesidettä pari päivää ja samassa ajassa jalan kipujen pitäisi hävitä, totesi Karjalainen


    Jouni Kaitainen hyppäsi omalla tasollaan

    Yhdistetyn mäkiosuudesta valmentaja Kimmo Savolainen totesi sään suosineen tämän päivän mäkiosuudella ja kelin olleen tasainen.
    - Ainoastaan Ryynänen, Denifl ja Moan kärsivät muita heikommasta ”raosta”. Ryynäsen normaalia vaisumpaa hyppymittaa selitti myös yliyrittäminen, samaan syyllistyi myös koekierroksella jo paremmin hypännyt Jaakko Tallus. Erityisenä ilonaiheena oli Jouni Kaitaisen onnistuminen kisassa, pohti Savolainen
    -Jouni tekin hyvän hypyn omalla tasollaan, samoin Anssi teki perushypyn kisassa. Anssi pystyy kyllä parempaankin. Ville Kähkösen kilpailusuorituksissa painaa vielä kesän polvivammat, summasi Kimmo Savolainen.


    Hannu Manninen parantelee itseään seuraavaan kilpailuun

    Hannu Manninen jätti sunnuntain kilpailun väliin, koska olo oli koko viikon heikoin. Manninen pysytteli sunnuntaipäivän peiton alla parantamassa kuntoaan ja ajatukset jo seuraavassa kilpailussa.
    -En ole mitannut kuumetta, mutta tunne on sellainen, että lämpö on noussut, totesi Manninen sunnuntai-iltana.
    - Joukkueemme fysioterapeutti Jari Hiekkavirta on ollut yhteydessä joukkuelääkäri Juha M. Venäläisen ja aloitan tänään lääkekuurin. Tavoitteena on nyt parantua kunnolla ennen seuraava kisaa, totesi Manninen päättäväisesti.

    Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna joukkueelle tutuissa leirimaisemissa Itävallan Ramsaussa 15.-16.12.2007. Ramsaussa kilpaillaan massalähtökilpailu sekä hurrikaanisprintti.


    Tulokset
    Trondheim 9.12.2007, yhdistetyn sprintti HS 131, 7,5 km

    1.Christoph Bieler AUT 19,36,0
    2.Jason Lamy Chappuis FRA +0,3
    3.Bernhard Gruber AUT +2,4
    6. Anssi Koivuranta +13,4
    9. Jouni Kaitainen +21,1
    22. Jaakko Tallus +1.08,1
    23. Janne Ryynänen +1.08.8
    35. Ville Kähkönen +2.42,2

    www.fis-ski.com