20.1.2008← Takaisin

Anssi Koivuranta suomalaisten paras yhdistetyssä sunnuntaina

Klingenthalin HS 140 mäessä kilpailtiin yhdistetyn maailmancupin kaksi kilpailua hankalissa tuulioloissa. Anssi Koivuranta on toipunut vuoden vaihteessa kiusanneesta flunssasta hyvin. Koivuranta oli suomalaisten paras sunnuntaina ratkotuissa massalähtö- ja sprinttikilpailuissa. Saksan Ronny Ackermann ja Eric Frenzel olivat vahvassa kilpailuvireessä jakaen molempien kilpailujen kärkisijat sunnuntaina.

Massalähdön mäkiosuus ratkottiin aamulla

Anssi Koivuranta sijoittui aamulla ensin ratkotussa massalähtökilpailussa kolmanneksi Saksan Klingenthalissa. Yhdistetyn gundersen kilpailu muutettiin Klingenthalin vauhtimäen pehmennyttyä massalähtökilpailuksi lauantaina (19.1.). 10 kilometrin hiihto-osuus hiihdettiinkin lauantaina, mutta mäkiosuus siirrettiin hankalien tuuliolojen vuoksi hypättäväksi sunnuntaina(20.1.) aamulla.

Hannu Manninen johti kilpailua hiihto-osuuden jälkeen. Mäkiosuus HS 140-mäessä käytiin lopulta yhden kierroksen kilpailuna. Mannisella kilpailuun sattui niin huono tuulirako, että hän sai uusia hyppynsä. Manninen ei kuitenkaan onnistunut hyppäämään aivan kärkilukemille, hänen sijoituksensa oli kilpailussa 12. Anssi Koivuranta sen sijaan pystyi liitämään kilpailussa 131 metriä ja sijoittui kilpailun kolmanneksi saksalaisten Eric Frenzelin ja Ronny Ackermannin jälkeen.

Hankalat tuuletkaan eivät estäneet sprinttikilpailua

Yhdistetyn kilpailuja jatkettiin maailmancuptilanteen järjestykseen muokkauksen jälkeen sprinttikilpailulla. Tuuliolosuhteet vaihtelivat edelleen mäkikilpailun aikana merkittävästi, mutta kilpailu vietiin kuitenkin läpi.

Suomalaisten paras mäkiosuudella oli Anssi Koivuranta, joka starttasi ladulle kolmantenatoista 1.11 ladulle ensimmäisenä startanneen Saksan Eric Frenzelin perässä. Suomalaisista mäkiosuudella parhaimman tuuliraon sai Jouni Kaitainen, joka oli mäkiosuuden jälkeen seitsemästoista, 1.20 kärjen perässä. Anssi Koivuranta oli lopulta sprintin yhdestoista ja Jouni Kaitainen 21.

Suomen joukkueen päävalmentaja Jouko Karjalainen oli harmissaan kilpailujohdon toiminnasta tuulisissa olosuhteissa.

- Näin epätasaiset olosuhteet harmittavat todella paljon. Moni urheilija joutui hyppäämään tänään kohtuuttoman huonoon väliin, tuulen voimakkuus vaihteli huomattavasti. Ihmettelen kilpailunjohdon toimintaa. Joukkueestamme ainoastaan Jouni Kaitainen sai tänään hypätä hyvään tuulirakoon, totesi Karjalainen tuohtuneena.

Anssi Koivurannan suoritukset saivat päävalmentajalta luonnollisesti kiitosta.

- Anssi teki hyvät hiihdot viikonlopun molemmissa kilpailuissa. Anssi olisi pienellä onnella taistellut aamukilpailussa voitosta, mutta tuulirako ei ollut missään nimessä hyvä. Sprinttikilpailun hypyn Anssi korjasi hyppytaidoillaan niinkin hyväksi kuin se oli, olosuhteet olivat siinäkin todella hankalat, Karjalainen kertasi suojattinsa viikonlopun suorituksista.

Manninen keskeytti sprinttihiihdon sauvarikon vuoksi

Hannu Manninen ei onnistunut mäessä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta lähti sisukkaasti takaa-ajoon 7.5 kilometrin hiihtoon.
    -Hannu oli hiihtänyt ensimmäisen 2.5 kilometrin kierroksen hyvää vauhtia, mutta hänen sauvasta irtosi sompa toisen kierroksen alussa stadionalueella ja huoltomme oli varasauvojen kanssa sijoittuneena reitin hankalampiin paikkoihin maastossa. Manninen oli hiihtänyt huoltopäällikkömme Emppu Rätön kohdalle ja keskeytti hiihdon aikaeron venähdettyä jo sen verran reilusti, kertoi Karjalainen.

Tallus vuorostaan kipeänä

Jaakko Tallus on vuorostaan Suomen joukkueesta toipilaslistalla ja joutui jättämään viikonlopun kilpailut väliin. Yhdistetyn maailmancupin muidenkin maiden riesana on ollut sairastelua, Talluksella todettiin lauantaina olevan angiina, johon hän on aloittanut lääkekuurin.

Seuraavaksi Seefeldiin ja nuorten MM-kilpailuihin

Yhdistetyn joukkue matkustaa sunnuntai-iltana ensi viikonlopun maailmancupin paikkakunnalle Seefeldiin leirille. Anssi Koivuranta, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus jättävät Seefeldin kilpailut väliin ja palaavat Suomeen keskiviikkona.
    - Jaakolla on nyt hyvin aikaa kuntoutua Seefeldin jälkeen alkavan kilpailutauon ajan, Anssi ja Janne aloittavat keskittymisen Puolassa järjestettäviin nuorten MM-kilpailuihin, totesi Karjalainen.